Revansch mot Ryds SK !

av | aug 14, 2016 | HERRLAGET

Ingelstad IK – Ryds SK 4-1 ( 3- 0 )

Det blev en härlig revansch för Herrlaget efter vårens förlust mot Ryd. Sett över nittio minuter gör vi en riktigt bra insats, och första halvlek var nog det bästa vi presterat hittills under säsongen.

Vi tar direkt tag i taktpinnen och spelar riktigt bra fotboll och skapar flera riktigt bra chanser. Målet lät dock vänta på sig till 14:e minuten då Martin Å kommer fri och rundar målvakten och in ledningsmålet, framspelningen stod Emil N för. Kändes jäkligt gott att få ledningsmålet. Vi fortsätter att dominera och 2-0 kommer logiskt i 28:e minuten, på frisparksretur från Jocke L håller sig Macke D påpassligt framme och trycker in bollen. Vi fortsätter att trycka på och 3-0 kommer i 44:e minuten då en stressad försvarare gör självmål.

DSC_0001

DSC_0003

I halvlek är vi självklart väldigt nöjda med vad vi presterat. Överens om att första kvarten nu är viktigt att vi spelar smart och håller tätt så att vi inte släpper in dom i matchen, vi ska inte fegspela utan fortsätta trycka på som vi gjort i första halvlek. Självklart kommer Ryd att flytta fram positionerna för att få till en tidig reducering.

Tycker vi börjar andra halvlek lite för avvaktande och Ryd får lite mer att säga till om, känns som om vi blivit lite för bekväma, vi tar inte jobbet riktigt som vi gjorda i första. Ser dock stabilt ut och Ryd skapar inte speciellt mycket framåt. I 75:e minuten får man dock en hörna som nickas i mål och 3-1 är ett faktum. Känns i ärlighetens namn lite kymigt här, vi ska väl inte tappa detta ? Vi reder ut stormen och gör förlösande 4-1 med 2 minuter kvar att spela genom Viktor P snyggt framspelad av Jocke L.

DSC_0007

Vilken härlig seger, nu är vi på allvar med och slåss om en topplacering vilket känns underbart. Nu är det bara att ladda om inför kommande vecka som innehåller två matcher, Bäckebo borta Tisdag och Åby/Tjureda hemma på Fredag. Ställ nu upp för vårt lag och kom och ge oss ert stöd, kan bli avgörande när vi summerar säsongen.