Respass i sextondelsfinalen i Årydcupen!

av | feb 7, 2015 | HERRLAGET

Fredagskvällen/natten tillbringade Herrlaget i Tipshallen när man deltog i Värends Miljö Åryd Cup. 18.00 var det match mot Alvesta i första gruppspelsmatchen. Efter många hårda träningspass var det en hel del tunga ben vilket gjorde att vi verkade lite sega. Tyckte ändå att vi var med rätt bra i matchen. Efter 14 spelade minuter fick Alvesta en frispark som resulterade i 1-0. Där var vi alldeles för tafatta när en framrusande gröning fick stöta in bollen. I sista minuten tar en Alvestaspelare tydligt bollen med handen, men signalen uteblir och 0-1 i baken är ett faktum. Kändes lite snöpligt, tyckte vi borde fått med oss en poäng här, trots att spelet hade en del övrigt att önska.

Match 2 stod Nöbbele för motståndet, som i sin första match slagit Vederslöv/D med matchens enda mål. Det blev en jämn och mållös match där vi som vanligt hade det svårt med deras fysiska spel. Matchens stora chans fick Nöbbele med minuten kvar då man fick ett friläge , slarvade dock bort detta genom att stiga på bollen med eget fall som följd och chansen var borta. Här ska vi va nöjda med en pinne. Kommer helt klart att bli tuffa matcher mellan lagen i kommande seriematcher.

I vår sista gruppspelsmatch stod Vederslöv/D för motståndet. Här var det endast seger som gällde om vi ville ha en fortsatt chans att gå vidare som grupptvåa. Här gör vi vår bästa match och har mer rörlighet och spring i benen än tidigare, och spelar stundtals riktigt bra och har tag i taktpinnen. Det resulterar i ett segermål producerat av Adam H snyggt framspelad av Cristian B.

Nu var det bara att invänta resultatet i nästföljande match mellan Alvesta och Nöbbele. Alvesta var tvungna att vinna med två mål för att vi skulle vara klara för vidare spel, man gjorde det med bravur och vann med klara 3-0.

00.40 blir SUF-star våra motståndare i en sextondelsfinal där ett finalspel nästa söndag stod på spel. Eftersom vi visste att dom är ett tekniskt och duktigt lag var vår plan att spela tight och satsa på att kunna göra en och annan snabb omställning som kunde resultera i något mål. Så blev inte fallet, dom gör 1-0 redan i 2:a minuten på en snabb omställning där vi inte alls var på plats. I 9:e minuten kom även 2-0 på en omställning då vi inte var tillräckligt noggranna högre upp i banan. Inget snack om saken, vi fick stryk mot ett spelskickligt och för dagen en klart bättre lag. Det är bara att lyfta på hatten och önska dom lycka till i Finalspelet Söndag 15/2. För vår egen del får vi vara nöjda med att ha tagit oss vidare från gruppen, nu är det bara att träna vidare och försöka rätta till en del brister som visade sig. Självklart fanns det även positiva saker som vi ska ta med oss.