Referat: Tingsryd United – Ingelstad IK Herr 1-6 (1-2)

av | okt 6, 2021 | HERRLAGET, Match_herr

I lördags åkte herrlaget till Väckelsång för en väldigt viktig match i årets seriespel. Tingsryd United stod för motståndet i måste-matchen för att ha en chans att spela i division 4 även nästa säsong. Till slut blev det en relativt ensidig historia där IIK kom segrande ur bataljen med klara 6-1. Detta innebär att även den sista matchen i årets serie kommer bli en riktig gastkramning. Mer om förutsättningarna längst ner i inlägget.

Första halvlek:

Det var bortalaget som inledde starkast och stod för det mesta av spelet med boll. Det rådde dock en stor oskärpa i den avgörande passningen och bollinnehavet kunde inte omsättas till målchanser. Dryga kvarten in i matchen började hemmalaget spela upp sig något och gick in i en spelmässigt bättre period. En period som i den 20e minuten, utan att fram till det skapat något farligt, ledde till en straff. Straffexekutor Ajdin Haddzic var omutlig och gav något oväntat det svartklädda laget ledningen.

En bra start på matchen som ändå slutar med ett ledningsmål för motståndarna brukar vara ett tungt slag för många lag, men IIK hade bestämt sig för att inte låta det påverka. Istället dröjde det inte länge innan kvitteringen kom. Said bröt bollen högt och spelade fram till Linus S. Han hittade i sin tur in till Samuel G som nära mål stötte in sitt första mål för säsongen i seriespelet. 1-1 i den 26e minuten. 10 minuter senare höll han sig framme igen. Denna gången framspelad av Said och efter att ha drivit med bollen några meter bjöd han på en pärla till avslut. Distinkt tryckte han upp bollen i nättaket med vänsterfoten, 1-2 och ledning till halvtidsvilan.

Andra halvlek:

Halvleken hann knappt börja innan Tingsryds målvakt återigen fick hämta bollen i nätet. Said fick bollen till vänster, skar in i planen och sköt några meter utanför straffområdet. Skottet var välplacerat vid målvaktens högra stolpe och ställningen var nu 1-3 till bortalaget. Samuel skulle sedan få fullborda sitt hattrick när han blev framspelad av Martin S. Koncentrerat placerade han in 1-4 i den 59e minuten. Fem minuter senare sköt Samuel sedan på en motståndares hand i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jake klev fram och satte straffen säkert till 1-5. Efter femte målet mattades fokuset av något och skärpan i avsluten minskade drastiskt. Även om lägen fortfarande fanns blev det lite mindre farligt en period. I den 82a minuten fastställde Simon slutresultatet när han nickade in en hörna slagen av Jake.

Summering:

En väldigt väl utförd insats av samtliga spelare la grunden för ett väldigt fint resultat. I en bottenstrid kan man bara se till att göra vad som förväntas av sig själv och sedan hoppas på lite tur med resultaten i övriga matcher. LEIF spelade samtidigt mot Alvesta GIF och det såg väldigt bra ut när vi gjorde 6-1 med 10 minuter kvar och LEIF samtidigt bara ledde med 2-0. Det resultatet hade inneburit att vi passerat LEIF på målskillnad, men de hann med ytterligare ett mål innan slutet och vann med 3-0. Lagan besegrade å sin sida Gransholms IF och säkrade därmed fortsatt spel i division 4 kommande säsong. Med en omgång kvar att spela är det nu fyra lag inblandade i bottenstriden som slåss om att hålla sig kvar.

Alvesta GIF ligger 8:a med 12 poäng och målskillnaden -3, de möter i den sista omgången Grimslöv/VT som slåss om seriesegern. Tingsryd United ligger 9:a med 11 poäng och målskillnaden -11, de möter Lagans AIK i sista omgången. Liatorp/Eneryda IF och Ingelstads IK står båda på 9 poäng och målskillnaden -6 och möter varandra i den sista omgången.

Förutsättningarna för vår del är enkla inför helgens match mot LEIF. Vi måste vinna matchen för att fortsatt ha en möjlighet att spela i division 4 kommande säsong. En vinst i sista omgången innebär minst en kvalplats, men kan också räcka för att bli 8:a eller 9:a och stanna kvar i division 4 utan kval. Matchen mot LEIF som också spelar för att hålla sig kvar i serien kommer alltså bli en riktig nagelbitare. Vi hoppas att alla Ingelstad-supportrar sluter upp mangrant och hejar fram Byn mot en vinst!

Vi ses på Ingelvi på lördag (9/9) kl. 13.00!