Referat Lessebo GoIF – Ingelstad IK 2-4 (1-2)

av | sep 11, 2021 | FÖRENING, HERRLAGET, NYHETER

Så kom den äntligen, den första trepoängaren. Ett något skade- och sjukdomsdrabbat IIK reste till Lessebo i lördags för en oerhört viktig match i bottenstriden. En riktigt fin laginsats senare var nollan i poängkolumnen bruten.

Första halvlek:

Redan i första minuten kunde bortalaget tagit ledningen när Said och Samuel kombinerade sig fram till ett farligt läge. Saids avslut räddades precis av målvakten och ledde till hörna. Det skulle dock bli första gången för säsongen som IIK tog ledningen i en match, men det dröjde till den 25e minuten innan målet kom. Lessebo hade en fast situation på offensiv planhalva som i sin tur blev en kontring för IIK. Said satte bollen i djupet på Linus S som tog med den från mittplan hela vägen till offensivt straffområde. Där visade han ingen tveksamhet utan tryckte in avslutet med vristen till 0-1. I den 39e minuten utökades ledningen efter att Said nickat in en boll som gått fram och tillbaka i offensivt straffområde. Läget såg då minst sagt lovande ut, men det skulle hinna förändras innan paus. För på en frispark från mittplan visade Lessebo styrka i luftrummet. Deras forward skarvade ner bollen till en medspelare som fick träff på bollen mot mål förbi Lucas. Oskar D gjorde vad han kunde för att rensa bollen på mållinjen, men rensningen gick stolpe in och i den 44e minuten var det reducerat. Trots den sena reduceringen kändes läget bra för gästerna. Det syntes att fler chanser skulle komma framåt.

Andra halvlek:

Stärkta av det sena reduceringsmålet tog Lessebo tag i andra halvlek. Blott 10 minuter in kom också kvitteringen. Detta efter att en Lessebospelare påpassligt tagit chansen att skjuta på volley från mittplan efter att försvarsspelet i IIK varit lite svagt. Volleyskottet fick en perfekt bana och var omöjligt för Lucas i målet att ta hand om. Bara att lyfta på hatten för den tekniska prestationen. Efter målet började IIK sakteliga komma igång igen och uträtta lite offensivt. I den 78e minuten spelade Samuel ett inspel från vänsterkanten och där inne fanns Omar som tog tillvara på läget och gav bortalaget ledningen igen. En ledning som man tydligt inte tänkte släppa en gång till. När Said fick skottläge precis utanför straffområdet i den 84e minuten gav han inte målvakten en chans och punkterade matchen med målet som betydde 4-2. Lessebo försökte desperat i slutet, men försvar och målvakt stod pall.