Referat | Ingelstad IK Herr – Lessebo GoIF 2-2 (2-1)

av | aug 9, 2022 | HERRLAGET, Match_herr

Första matchen efter sommaruppehållet spelades i fredags på Ingelvi mot topplaget Lessebo. Matchen levde definitivt som en toppmatch och en godbit för den neutrala åskådaren med alla sina mål, chanser, händelser och svängningar.

Första halvlek:

Vi börjar matchen sådär, lite tveksamt första minuterna. Sen kommer vi in i det och börjar spela bättre. Lessebo skapar dock första farligheten i den tionde minuten där Lucas gör en superräddning på et avslut från nära håll efter ett inspel från vänster. Två minuter senare drar vi igång ett fint anfall som slutar med ett inlägg från höger. Inlägget tar Said ner vid bortre stolpen. Han spelar sedan snett bakåt till Martin som gör 1-0. Blott minuten senare är Lessebo på väg framåt på sin högerkant. Said springer ikapp bollhållaren vid mittplan vänder om och sen börjar han på ett stycke magi. Med bollen fastklistrad vid fötterna glider han igenom det som är kvar av Lessebos lag (4-5-6 spelare tar han sig an) och avslutar i mål på egen hand till 2-0.

Han är sen på väg att göra något liknande men blir då nersparkad av deras mittback i ett läge som han nog hade förvaltat till mål om han inte blivit kapad en bit utanför straffområdet. På frisparken gör Oskar sitt bästa för att förvalta det till mål, men målvakten räddar fint. Senare spelar Said fram Hugo till ett friläge som rinner ut i sanden då han inte får med sig bollen. Vi saknade med andra ord inte lägen att utöka.

Saknade lägen för mål gjorde Lessebo inte heller. Vid 2-0 rensar Simon en boll på mållinjen. De ropar på straff i en annan situation. I den 40e minuten utnyttjar de att vi tappar boll i en kontring och kontrar själva. Denna gången har Rasmus Dahlman hittat upp och han missar inte sådana lägen. 2-1 precis före paus efter att vi haft lite problem med vårt spel både offensivt och defensivt sista kvarten före paus.

Andra halvlek:

Andra halvlek börjar Lessebo lite bättre än oss och blott 7 minuter in i halvleken ändras förutsättningarna helt. Ludde åker på en frilägesutvisning och på efterföljande frisparken gör de 2-2. Sen sliter, kämpar och fredar vi oss samtidigt som vi tar oss till lägen som nog borde kunnat leda till bättre chanser än det blev i slutändan.

Lessebos bästa läge efter 2-2 är en nick som en av våra spelare skarvar utanför. Våra bästa lägen står Said för med ett par soloraider som mycket väl kunnat sluta på mål och ett läge från Faisal där han väljer avslut i svårt läge. Ena läget för Said kliver deras mittback precis in och bryter i sista stund när han är på väg att göra en kopia på 2-0 målet.

Sammanfattning:

En välspelad match från båda lagen och objektivt sätt över 90 minuter ett rättvist resultat sett till matchutvecklingen. Båda lagen är på allvar med i den absoluta toppstriden och det är en spännande höst som väntar! Lördag 13/8 tar vi emot Wexiö FK på bortaplan kl. 16.00. Väl mött!