Referat | Ingelstad IK Herr – IF Rejban 3-1 (1-0)

av | sep 15, 2021 | FÖRENING

Årets första hemmaseger bärgades i lördags på Ingelvi när IF Rejban kom på besök i en ytterst viktig match för de båda lagen. Segern är den andra i följd och viktiga poäng i bottenstriden har således hämtats sista två matcherna. De avslutande matcherna verkar som tabellen ser ut just nu bli oerhört spännande för många av seriens lag i såväl topp- som bottenstrid.

Första halvlek:

Ett rakt spelande IF Rejban tog kommando inledningsvis med längre bollar upp mot forwards. IIKs backlinje allmänhet och mittförsvar i synnerhet hade dock vaknat på helt rätt sida. De visade redan från matchens start att motståndarnas anfallare skulle få en tuff match i luftrummet och duellspelet. Relativt snabbt kändes det som att IIK fick kontroll på händelserna. I den 18e minuten befäste man det rejält med ett ledningsmål. Samuel fick bollen på offensiv planhalva och tog sig in i straffområdet. Där valde han att avsluta med vänstern. Ett avslut som säkerligen för många åskådare såg ut som en väl avvägd passning till en helt fristående Linus S på bortre stolpen. Linus gjorde inga misstag och 1-0 var ett faktum. Rejban var dock inte ofarliga och skapade framförallt några bra frisparkslägen. Framförallt ett i slutminuten på halvleken. De lyckades dock inte förvalta dem. Uddamålsledningen stod sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek:

Motståndarlaget öppnade klart starkast och lyckades skapa lite tryck som ledde till någon hörna och något avslut. Tio minuter in i halvleken fick deras kvtteringsjakt ett abrupt slut. Detta då Said fick bollen mitt på egen planhalva med tid samtidigt som Linus S satte fart i djupled. Bollen var väl avvägd och Linus drev fram den innan han avslutade med ett distinkt vristskott som målvakten inte kunde stoppa. 2-0 gav IIK luft under vingarna och målet var kusligt likt Linus mål mot Lessebo. Efter målet var det mer och mer övertag för hemmalaget. Linus var oerhört nära att göra hattrick, men lyckades på något sätt avsluta över innanför målområdet. Målproduktionen var dock inte över. Elliot kom in på högeryttern och i den 79e minuten spelade han in bollen centralt till Johan. Placerad vid straffområdeskanten tog han sin tid och siktade in sig innan han snyggt placerade bollen i närheten av det vänstra krysset. Matchen var med detta helt avgjord och tappade efter det lite tempo. I slutminuten fick IF Rejban in en reducering med ett avslut från straffområdeskanten.

Summering:

En mycket fin match från IIK, troligen säsongens bästa. Spelmässigt ytterligare ett steg fram såväl offensivt som defensivt. I nästa match ställs laget mot Växjö BK borta på Sportfältet. Matchen går av stapeln lördag 18/9 kl. 15.00. Ses där!