Referat: Ingelstad IK – Gransholms IF 1-2 (0-1)

av | sep 29, 2021 | HERRLAGET, Match_herr

Lördagens viktiga hemmamatch mot Gransholm slutade med en tung förlust. Med tanke på att Lagans AIK samma dag slog topplaget Växjö BK är det nu ett tufft läge i botten av serien som väntar med två matcher kvar att spela.

Första halvlek:

Gransholm visade tidigt vilken melodi de skulle spela efter under matchen och det var en längre boll från mittback till någon av deras forwards. Två forwards i Richard Andersson och Viktor Stålberg som lyckades väl med att låsa fast bollen på offensiv planhalva och på så sätt försöka låta sitt lag gå till anfall. Även om man lyckades ta sig in på offensiv planhalva så ledde det dock till få målchanser under den första halvleken. Istället var det hemmalaget som skapade lite mer, dock utan den rätta skärpan för att tvinga bortamålvakten att vittja nätet. Detta fick istället Ingelstads dito göra i den 35e minuten. En lång boll från mittback gick över hemmalagets backlinje och ställde en utrusande Lucas i målet. Richard Andersson höll sig påpassligt framme och kunde lägga in 1-0 i öppet mål. Det saknades inte chanser för Ingelstad under halvleken. Bästa läget hade Omar som efter en ribbretur fick bollen vid fötterna, men inte kom till avslut. Läget blev dock avvinkat för offside.

Andra halvlek:

Känslan inför paus var att det var öppet hur matchen skulle sluta. Bortalaget var i ledningen, men hemmalaget kändes inte oävet. Det var det grönklädda Gransholm som började andra bäst och första 10 minuterna spelade man sin bästa fotboll under matchen. Detta gjorde att man fick lite tryck på IIK och Lucas fick rädda något skott. Så lite från ingenstans sprang Linus S till sig ett läge och målvakten kapade honom i straffområdet. Gult kort och straff blev resultatet. Jake förvaltade straffen och matchen var resultatmässigt jämn igen. Målet följdes av en period där Gransholm egentligen inte skapade något alls. IIK hade större delen av bollinnehavet, men precis som tidigare saknades den sista skärpan framåt på offensiv tredjedel. Precis som de tidigare målen kom även det tredje målet lite från ingenstans. En lång boll från Gransholm gav dem en hörna. På hörnan nådde Emil Glans högst vid den bortre stolpen och nickade in 1-2, detta med vissa protester från Ingelstadsspelare som menade på att en knuff föranlett det öppna läget. Domaren dömde dock mål och bortalaget var i ledningen. IIK försökte gå för en kvittering där inhoppande Martin Saläng hade bästa läget, gästerna stod dock emot och tog med sig alla tre poäng hem.

Summering:

En frustrerande förlust på många sätt. Ett spelmässigt något bättre IIK får inte med sig några poäng då gästerna helt enkelt är mer effektiva vid de lägen som bjuds. Med två matcher kvar är det kniven på strupen och det ser ut som att det kommer vara en strid om placeringarna in i sista omgången. Två matcher där vi ska slåss med allt vi har för att ta så många poäng som möjligt. I nästa match möter vi Tingsryd United i Väckelsång. Detta är på lördag kl. 13.00, vi hoppas ni kommer dit för att stötta oss!