Referat | IIK Herr – Sandsbro AIK 0-1 (0-1)

av | aug 26, 2021 | HERRLAGET, Match_herr

Fyra matcher, fyra förluster är facit efter att Sandsbro AIK gästat Ingelvi i fredags. Inför matchen uppmärksammades Daniel Carlsson efter att ha nått en milstolpe då han under förra säsongen passerade 200 matcher i den röda tröjan. Ännu en skulle det bli minuter senare när han hoppade in i andra halvlek, han är nu uppe i 213 matcher och vi hoppas det blir fler än så!

Första halvlek

Bortalaget började starkast och skapade oreda i Ingelstads försvar med längre uppspel och mycket löpningar. Redan i inledningsminuten fick man ett bra läge, men avslutet gick över. Såhär fortsatte den inledande kvarten och bortalaget tvingade Lucas Färdig i hemmamålet att jobba, något han gjorde förtjänstfullt. Efter en hörna för hemmalaget fick SAIKs Anton Henningsson ett friläge. Lucas kom ut fint och lyckades avstyra halvlekens dittills bästa målchans. I takt med att tiden på halvleken gick jobbade sig IIK in i matchen mer och mer och hade en bra period mitt i halvleken. Linus Södergren gick på genombrott två gånger där bästa läget blev ett vänsterskott med god marginal utanför.

I slutet av halvleken kom läget som skulle ge det inledande och avgörande målet. Sandsbros anfallare bröt bollen från mittback i IIK och trampade mot mål i ett 2 mot 2 läge. I höjd med straffområdet sköt han ett skott som överlistade Lucas i målet och bortalaget hade ledningen.

Andra halvlek

Den andra akten blev en jakt på ett kvitteringsmål. IIK kom ut starkt och Jake Sarvit kom till dubbla lägen, men målvakten i SAIK parerade båda. Sandsbro tog tillfälligt tillbaka kommandot efter kvarten spelad, men med pigga ben in i IIK svängde kommandot igen. IIK jobbade på framåt för ett mål, men hade svårt att ta sig till riktiga farligheter. Samtidigt fick Sandsbro också sina lägen att utöka ledningen. Båda lagen förblev mållösa i den andra halvleken och

SAIK gick vinnande ur drabbningen.

Summering

Sett över 90 minuter är det ett rättvisande resultat att SAIK går vinnande då de över hela matchen lyckas skapa både fler och farligare lägen. Trots det är det alltid surt med poängtapp när det inte är längre ifrån. En överlag bättre insats än mot Alvesta, tyvärr räcker det dock inte hela vägen här heller och vi får fortsätta jobba för de första poängen i årets seriespel. Imorgon, fredag, ställs vi mot Lagans AIK på Ingelvi med matchstart 18.15. Vi hoppas att ni dyker upp för att stötta oss i vår jakt på poäng och vinster!

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588