Referat: IIK Herr – Hovshaga AIF 1-4 (1-2)

av | aug 8, 2021 | HERRLAGET, Match_herr

Äntligen var det dags för hemmapremiär. Ungefär 130 personer hade letat sig till Ingelvi då matchen var den enda i serien för aftonen. De möttes av en trevlig inramning då de båda lagen gemensamt marscherade in och ställde upp på planen. Detta för att uppmärksamma trotjänaren Emil Nilsson som förra säsongen passerade milstolpen 300 matcher i den röda tröjan, han hann under fjolårssäsongen nå upp till 315 matcher.

Första halvlek:

Vad gäller matchen visste vi på förhand att det skulle bli en tuff hemmapremiär då förra årets serietrea Hovshaga AIF gästade. Trots detta var det hemmalaget som tog kommandot i början av matchen. Hovshaga föll lågt i sitt försvarsspel och satsade på kontringar och lät de rödklädda äga lite mer boll. Detta bollinnehavet ledde till ett par chanser där en nick som smet tätt utanför var den bästa målchansen. Bortalaget fick inte sin speluppbyggnad att stämma under första halvlekens första halva, men var ändå inte ofarliga. Detta då de ställde om blixtsnabbt för kontring när hemmalaget tappade boll.

Tyvärr var det Hovshagas ytterback Henrik Widén som bröt matchens likaläge. Detta efter att Hovshaga vunnit boll på högerkanten, spelvänt till vänsterkanten där Widén tog emot och drev inåt. Efter att ha vunnit åtminstone ett motlägg på sin väg mot straffomrdet fick han iväg ett avslut som hittade in i nätmaskorna bakom Lucas Färdig. 20 minuter hade gått av matchen och Ingelstads fina inledning hade fått ett dystert utfall med mål bakåt istället. Trots detta fortsatte matchbilden att se liknande ut och det var bud på en kvittering med ytterligare en nick som placerades precis utanför målramen. I slutminuterna av halvleken började Hovshaga få igång sin speluppbyggnad lite och fortsatte att hota i sina omställningar. Ingen kvittering kom innan pausvilan, men dessvärre ytterligare ett baklängesmål. Detta då Oskar Bolin i den 40e minuten fint placerade bollen vid den vänstra stolproten från straffområdeskanten i en tilltrasslad situation.

Markus Danielsson ville dock inte gå till pausvila med två måls underläge så när han fick tid och utrymme att driva fram bollen från mitt på Hovshagas planhalva gjorde han det och tryckte iväg ett rejält distansskott från ca 25 meter. Skottet letade sig resolut in i målet och reduceringen var ett faktum precis före halvtidsvilan.

Andra halvlek:

När andra halvlek startade hade hemmalaget vittring efter den sena reduceringen. En jakt som inte riktigt fick någon fart. Detta då Ingelstads speluppbyggnad gick lite i stå och lite för många bollar slogs bort då Hovshaga försvarade sig bra. Detta gjorde att Hovshaga kunde fortsätta kontra och trötta ut sina motståndare ytterligare. I takt med att halvleken började ta form fick bortalaget även igång sin speluppbyggnad och ägde således även mer och mer boll. I den 70 e minuten gjorde Jakob Schröder sitt första mål för matchen och sju minuter senare gjorde han även sitt andra när han fastställde slutresultatet till 1-4. Sett över 90 minuter går Hovshaga rättvist segrande från matchen och det förvånar inte om vi får se dem i den absoluta toppen när serien summeras.

Summering:

Vi står upp bra mot samspelta och individuellt skickliga motståndare i stora stycken av matchen. Hovshaga tar över mer och mer i slutet av matchen efter att de får in 1-3. Första halvlek genomför vi på ett bra sätt och framförallt första 20 finns det mycket att ta med sig ifrån. Efter två raka förluster mot lag som förra året placerade sig högt i serien väntar nu viktiga matcher mot två nykomlingar. Närmast tar vi oss an Alvesta GIF på bortaplan den 13 augusti 19.00.