Referat: Alvesta GIF – Ingelstads IK Herr 2-1 (0-0)

av | aug 15, 2021 | HERRLAGET, Match_herr

Det blev allt annat än en solskenshistoria när vi gästade Alvesta GIF på Virdavallen i fredags. Vädret bjöd på regn i perioder och runt omkring mullrade det av åska. Blixtar kom in under slutet av matchen och ett mörker sista kvarten som gjorde att det blev svårare för publiken att följa matchen.

Första halvlek

Utöver vädret var det tyvärr heller inte solsken i vår egen insats över 90 minuter. Första halvlek inledde vi med bra kontroll och förde händelseutvecklingen, dock utan att lyckas ta oss till några chanser. Snarare var det Alvesta som skapade flest lägen i första halvlek med ett vasst kontringgspel och snabbt spel i djupled när de vann boll. Närmast mål för Ingelstad och i halvleken överlag var Markus Danielsson vars avslut smet tätt utanför stolpen.

Andra halvlek

In i andra halvlek syntes det omgående att Alvesta kom med mest energi och de tog tag i taktpinnen direkt. De skapade tryck och med det lite chanser som Lucas i målet avvärjde på ett fint sätt. Efter 59 minuter tog de dock ledningen. Detta genom Liam Andersson som inte missade när han fick ett bra läge i straffområdet.

Detta verkade vara precis vad vi behövde för att vakna till och plötsligt fick vi energi och tog oss framåt i planen igen. I den 64e minuten tog sig Samuel Gunnarsson in i straffområdet och blev fälld av en försvarare. Domaren pekade på straffpunkten och Johan Karlsson klev fram för att slå straffen. Målvakten gick åt rätt håll och räddade, men Joahn fick returen ut till sig och gjorde inga misstag, 1-1. Blott minuter senare blåste domaren straff igen, denna gången åt andra hållet efter att Anton Karlsson fallit i straffområdet. Alvestas målskytt Liam Andersson slog straffen. En straff som Lucas Färdig på ett imponerande sätt räddar nere vid stolproten och får sedan tag på returen.

Alvesta fortsatte att hota med sitt kontringgspel efter straffmissen och av de båda lagen så var det hemmalaget som skapade målchanser. Till slut fick de tyvärr också utdelning när Anton Karlsson snyggt vände bort en försvarare och kom till avslut. Ett avslut som letade sig in precis jämte en skymd Lucas Färdig. 2-1 med fem minuter kvar att spela. Någon forcering kom aldrig då Alvesta lyckades hålla bollen i ena hörnet av planen i vad som kändes som minst 2 minuter i slutet av matchen.

Summering

Sett över 90 minuter och till antalet chanser vinner Alvesta matchen rättvist, framförallt efter andra halvleken. För vår del gäller det att studsa tillbaka och inte låta förlusten påverka framtiden. Viktiga matcher väntar i en tuff serie.

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588