Rättvis seger i derbyt mot Nöbbele !

av | sep 23, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Nöbbele BK 2-1 (0-0)

Vädrets makter var inte med oss inför lördagens derby. Några kraftiga skurar innan matchstart gjorde förmodligen att en del potentiella besökare valde att stanna hemma. Tycker dock att planen trots regnet var i helt okey skick.

Matchen startar lite trevande från bägge håll, det ville inte riktigt tända till. I mitten på halvleken skapar vi matchen bästa möjlighet som vi tyvärr bränner. Tycker vi tar över mer och mer av spelet och skapar ytterligare några bra lägen som dock inte resulterar i mål. Skärpan i avsluten hade här en hel del övrigt att önska. Vi går till pausvila med 0-0 vilket vi inte var helt nöjda med tycker nog att vi borde satt ett par av dom fina lägen vi skapade.

I paus har vi dock en bra känsla, bara att gå ut att jobba vidare, ta lite mer löpningar och försöka öka passningstempot.

Vi får en kanonstart på andra halvlek , redan i första minuten utnyttjar vi ett omställningsläge där Jacob H spelar fram Adam H som inte gör något misstag. Bara 8 minuter senare får vi en hörna som skapar lite kaos och på en retur är Emil B framme och sätter dit 2-0. Strax efteråt får vi en ny jättechans då Jacob H kommer fri med målvakten, men avslutet är svagt, hade väl nästan varit lite för bra att måla även här. I 55:e minuten r det i stället Nöbbele som gör 2-1 efter hörna som efter ribbretur nickas in av Arvid H. Trots detta tycker jag att det känns som om vi har rätt bra koll på läget, Nöbbele lyckas i dag inte skapa speciellt mycket framåt . Vi har sedan ett par riktigt bra lägen att punktera matchen, men som sagt skärpan var inte där riktigt i dag. Vi håller dock undan och vinner rättvist med 2-1 ett resultat som borde varit större med tanke på hur chanserna fördelades. I dag var vi det bättre laget.

Nu är det bara att jobba vidare dom två omgångar som återstår, känns som om vi har ett bra läge att norpa tredjeplatsen om vi sköter oss, men det kommer självklart att bli tufft och det finns inget utrymme för misstag. Närmast väntar Furuby hemma på Ingelvi Söndag 30/9 16.00 OBS! tid och dag !