Rapport efter herrlagets första matcher

av | jun 12, 2021 | HERRLAGET

Två matcher har vi hunnit spela sedan vi drog igång med matchandet.

IIK Herr U – Nöbbele BK

Följande spelare startade matchen, på bänken fanns Samuel Gunnarsson, Jake Sarvit, Muhamed Asllani, Salah Al Jaafar och Daniel Björck.

Nöbbele startade matchen bra första 5 minuterna, sen tog vi över matchen och släppte aldrig greppet. Emil Jönsson inledde målskyttet i första halvlek genom att sätta en frispark direkt i mål. Ställningen i halvtid var 1-0 och även i början av andra halvlek började Nöbbele lite bättre och försökte ta sig tillbaka in i matchen. Inhoppande Jake Sarvit släckte de förhoppningarna med sitt 2-0 mål i 55e minuten och sedan tog han över matchen på egen hand. Han gjorde både 3-0 och 4-0 innan han assisterade Omar till 5-1 efter att Nöbbele lyckats reducera. Sen punkterade han matchen med att göra 6-1 i 89e minuten. 4 mål och 1 assist på 45 minuter imponerar och individuellt är det svårt att inte lyfta. Stort plus till hela laget och sättet vi tar oss an matchen på.

Slätthögs BoIF –  IIK Herr A

Vi inledde matchen bra och tog oss in runt offensivt straffområde ett par gånger första kvarten, vilket ledde till lite hörnor och frisparkar. På en av hörnorna efter 15 minuter tog vi även ledningen. Nyförvärvet Samuel Gunnarsson klev fram och levererade Daniel Carlsson som nickade in bollen till 0-1 ledning. Även andra målet kom till på en fast situation genom en frispark från sidlinjen ungefär mitt på motståndarnas planhalva. Återigen var det Samuel som ställde sig vid bollen och slog frisparken. En frispark som Slätthögs målvakt missbedömde vilket gjorde att den seglade in i mål. Efter 2-0 blev det spelmässigt mer och mer Slätthög.

Ett Slätthög som under första halvlek tog sig till farliga ytor offensivt, men vi försvarade oss väl i defensivt straffområde och lyckades hålla oss utan insläppta mål. I 37e minuten kom Lucas Färdig i duell med en Slätthögsspelare och domaren pekade på straffpunkten. Spelaren som stegade upp till punkten drog dock bollen över och vi ledde med 2-0 när vi gick till halvtidsvila. I andra halvlek fortsatte Slätthög föra matchen och till slut lyckas de också reducera på nick med ca 15 minuter kvar att spela. I sista minuten får de ytterligare en straff, denna gången räddar Lucas och vi går ifrån säsongspremiären med en seger.

En bra genomkörare att få möta sig med ett annat division 4 lag, något vi förhoppningsvis har nytta av när det blir dags för seriespel. Samtliga spelare fick speltid vilket var positivt. Individuellt lyfter vi Samuel Gunnarsson med 1 mål och 1 assist och fina intentioner offensivt lite extra. Vill också lyfta Elliot Bolmgren född 2005 som med sitt inhopp sista 20 minuterna gjorde debut i A-lagssammanhang med en stabil insats, riktigt roligt!