Poängtapp mot Waggeryd!

av | aug 18, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad-Waggeryd 3-3(3-1)
I eftermiddagens match mot Waggeryd förvandlades en säker 3-0 ledning olustigt till ett oavgjort slutresultat.
Matchen började med ett böljande spel men ju längre första halvlek gick ju mer tog vi över spelet, och efter kvarten spelad så sätter Lovisa 1-0 efter en hörna. 5 minuter senare kommer även 2-0, när Annie H slår en genomskärare som Elin L kämpar sig till och säkert rullar i mål. Även om Waggeryd kommer i några framstötar så styr vi matchen bra, och i 40.e minuten får vi en frispark strax utanför straffområdet. Denna förvaltar Annie H fint och sätter den direkt i mål under ribban fram till 3-0. Efter en tilltrasslad situation i eget straffområde så släpper vi till en reducering i slutet på halvleken.
I halvtid får vi göra lite justeringar i laget eftersom Lovisa får stiga av med känning i låret. Lite olyckligt så släpper vi till ytterligare en reducering i början på andra. Efter detta så tappar vi initiativet i matchen och Waggeryd kommer in mer i spelet, och efter 20min sätter de även kvitteringsmålet. Vi skapar ett par bra läge för att avgöra med det vill sig inte i avsluten utan matchen slutar oavgjort.I slutet på matchen får vi även Elin L skadad efter en kollision med målvakten.
Efter en godkänd första halvlek så tappar vi spelet i andra halvlek och är alldeles för omständliga och slarviga i passningsspelet och därmed tappar vi väldigt onödigt denna matchen.
Det positiva i dagens match var att se 14-åriga Elin Torstensson som kommer in och visar upp ett väldigt bra och moget spel i sin första match i damlaget!
Nu är det bara till att ladda om inför derbymatchen borta mot Växjö BK på onsdag.