Övertygande damseger mot Alvesta

av | mar 26, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Alvesta 4-2.
Ikväll tog damerna en övertygande seger mot div2-laget Alvesta i träningsmatchen som spelades i tipshallen. Det var ett betydligt tuffare och snabbare motstånd än vi stött på i årets tidigare matcher, men tjejerna tar tag i spelet från start och visar en bra rörelse där vi släpper bollen bra. Redan i 7:e minuten tar vi ledning efter en djupledsboll som friställer Ellen A som inte gör något misstag. Alvesta lyfter upp många spelare i sitt anfallsspel men tjejerna löser även detta bra i försvarsspelet och släpper inte till några farligheter. Vi visar åter upp det snabba och fina passningsspelet från tidigare matcher och vänder bra på spelet, som gör att vi både kommer fram centralt och runt på kanterna flera gånger. Efter drygt 30min spel sätter Frida 2-0 på ett skott efter inspel från kanten. Några minuter senare gör vi även 3-0 genom Matilda. Även om Alvesta kommer i några farliga attacker så håller vi dem borta från farliga avslutsläge. Men i slutminuterna av första halvlek får de ett farligt frisparksläge en bit utanför straffområdet där de får till en reducering.
I andra halvlek så går tempot i spelet ner sig och Alvesta jämnar ut spelet. Under halvleken böljar spelet mycket fram och tillbaka och vi skapar inte lika många klara målchanser. Men efter en hörna från Annie H sätter vi 4-1 genom Frida som tar emot bollen i främre delen av straffområdet och sätter den i bortre burgaveln via stolpen. Alvesta får till en reducering även i andra halvlek, men några fler mål blir det inte åt något håll utan matchen slutar med IIK-seger med 4-2.
Som helhet gör vi återigen en mycket stabil försvarsinsats och visar offensivt upp ett fint och snabbt passningsspel som leder till flera fina anfallskombinationer.
Nästa lördag blir det resa till Blekinge för match mot Ronneby.