Oavgjort mot Nättraby!

av | sep 3, 2017 | DAMLAGET

Nättraby-Ingelstad 3-3 (2-1)
Damerna har i eftermiddag spelat en tuff bortamatch mot Nättraby. Förutsättningarna var inte de bästa inför matchen då vi hade flera spelare borta och hade endast 10 tillgängliga seniorer. Så idag var det 3 spelare från flicklaget, Tilda, Julia M och Linnea, som efter att de spelat med flicklaget i förmiddags direkt åkte och anslöt till damlaget nere i Nättraby Tack!
Vi börjar matchen bra och tar tag i spelet direkt från start men har svårt att skapa några direkta målchanser. I 8:e minuten får så Nättraby en hörna som de förvaltar fram till ett ledningsmål. Vi fortsätter att visa bra intentioner i spelet med det sista lilla saknas när vi närmar oss motståndarmålet. Spelet jämnar ut sig under halvleken och det är ett bollskickligt och bra motstånd vi möter idag. Efter en halvtimmes spel så blir en Nättrabyspelad friställd i misstänkt offsideläge men det blir ingen reaktion från linjedomaren så efter att Elin L fint räddat första avslutet så är Nättraby först på returen och sätter dit 2-0. Tjejerna visar idag en härlig inställning och trots ett svårt underläge så visar de upp ett bra spel. Några minuter efter baklängesmålet så kommer vi fram i ett bra anfall där Lovisa fint spelar fram Annie H som kommer till ett avslut från kanten som målvakten räddar, men Elize är den som är snabbast fram på returen och sätter den i mål fram till 2-1 som också blir halvtidsresultatet.
Andra halvlek fortsätter som den första med ett jämt spel och efter knappt 10 minuters spel så lyfter Emelie in bollen framför mål, men målvakten tappar den och återigen är Elize den som är snabbast fram på returen och tar hand om bollen, rundar målvakten och sätter kvitteringen. Det är nu ett ställningskrig vilka som ska ta tag i matchen och båda lagen kommer fram i farliga framstötar, men efter dryga timmens spel så tar Nättraby återigen ledning med 3-2 efter en hörna. Men även efter detta baklängesmål fortsätter tjejerna att kriga på för att åter få till en kvittering. Och när det är ca 20 minuter kvar så lyckas vi, efter att Hilda jobbat fram bollen är det för tredje gången idag Elize som är hetast framför målet och sätter dit sitt 3:e mål för dagen fram till 3-3.
Även efter detta kommer vi i flera bra anfall som mycket väl kunde resulterat i ett segermål, men resultatet står sig matchen ut och sett över hela matchen så var nog det oavgjorda resultatet rättvist.

Nästa match för damerna spelas söndagen den 10:e kl 17.00 hemma mot Södermöre.