Oavgjort mot Ljungby!

av | sep 7, 2019 | DAMLAGET

Ingelstad IK-Ljungby IF 2-2(2-1)
Damlaget fick idag nöja sig med en poäng i hemmamatchen mot Ljungby. Vi startar matchen mycket bra och visar upp ett fint passningsspel där många spelare är med i anfallsuppbyggnaden. Vi skapar flera hörnor i första halvlek och i den 9.e minuten är det Hilda som nickar oss till ledning på Annas väl avvägda hörnspark. Endast några minuter senare sätter vi även 2-0, denna gång är det Elin som sätter den i mål, efter Annie S fina långboll som Mathilda inte riktigt får grepp om men hon får istället fram den till Elin som avslutar säkert i mål. Vi har nu ett bra grepp om spelet och har flera fina anfall som tyvärr inte resulterar i några mål. I mitten på halvleken sätter Ljungby en reducering när de bryter vårt anfall och får till en snabb spelvändning som friställer en Ljungbyspelare som säkert sätter 2-1. Efter detta jämnar spelet ut sig något men vi har ändå ett grepp om matchen. Innan halvtidsvilan får vi en farlig frispark en bit utanför straffområdet, som Anna sätter klockrent i ribban och ner i marken, men oturligt nog stussar den över våra framrusande spelare och sedan kan Ljungby rensa bort bollen.
I andra halvlek tappar vi lite av tempot i spelet och Ljungby tar över mer av spelet, men vi spelar stabilt i försvaret och släpper inte till några farligheter. Även i andra halvlek visar vi upp ett par riktigt fina anfallskombinationer men vi får inte till det i det avslutande läget. Ju längre halvleken går ju mer spelövertag blir det för Ljungby, när vi inte orkar hålla upp laget riktigt. När det är ca 10 minuter kvar så uppstår en tilltrasslad situation i vårt straffområdet och detta utmynnar i en straff, som Ljungby säkert förvaltar fram till 2-2. Resten av matchen böljar spelet mycket fram och tillbaka, men i slutminuten får vi ytterligare en hörna som Anna slår bra men tyvärr så lyckas de rensa bort bollen på mållinjen, och matchen slutar med delad poäng.
Även om vi inte kan knipa alla poäng i dagens match så visar vi bitvis upp ett bra spel men lyckas inte få till det riktigt i de avslutande lägena.
Vi har nu ett par tuffa matcher framför oss då vi först möter Älmhult borta nästa helg, innan serieledarna IFK Värnamo kommer till Ingelvi om två veckor. I och med dagens poäng är vi nu 4 poäng före både Bor och Waggeryd på nedflyttningsplats, så det blir en spännande avslutning på hösten.