Oavgjort mot Emmaboda!

av | mar 9, 2019 | DAMLAGET, NYHETER

Emmaboda-Ingelstad 1-1 (0-0)
Damlaget har i eftermiddag varit i Emmaboda för säsongens andra träningsmatch. Ett Emmaboda som förra året krigade i toppen av Div2 sydöstra hela året för att tillslut ta andraplatsen i serien. Det är Emmaboda som börjar matchen bäst och som har det största bollinnehavet, men vi spelar bra i defensiven och håller dem borta från att skapa några farliga målchanser. Vi har svårt att få till det i offensiven och i halvtid står det 0-0. I andra halvlek gör vi flera byten, men även om vi ändrar på många positioner visar vi upp samma bra defensiv. Under andra halvlek får vi också bättre fart på offensiven och kommer fram i flera bra anfall, men får inte till det i avsluten. I mitten på halvleken tar Emmaboda ledningen genom en straffspark, men tjejerna visar en härlig inställning och får nu till ett bättre spel. Med kvarten kvar sätter vi också kvitteringen, det är Mia som krigar på ock vinner tillbaka bollen, och avslutar kyligt vid sidan om målvakten fram till slutresultat 1-1.
Som helhet gör vi en riktigt bra defensiv insatts mot ett snabbt och bollskickligt motstånd, och släpper till väldigt lite chanser bakåt, dettta är väldigt skönt när vi i år försöker sätta ett nytt försvarsspel.