Oavgjort i Kallinge!

av | sep 17, 2017 | DAMLAGET

Kallinge-Ingelstad 2-2(1-2)
I eftermiddag spelade damerna bortamatch mot Kallinge. Vi börjar matchen lite trevande och har svårt att få igång vårt spel, utan spelet böljar mycket fram och tillbaka. Det blir mycket spel runt mittplan och den blöta och hårda konstgräsplanen gör att spelet blir väldigt chansartat. Den fina rörelsen som vi haft i vårt spel i tidigare matcher lyckas vi inte få till idag, och även om vi är de som har bollen mest så har vi svårt att hitta några luckor och Kallinge är väl samlade i sin defensiv.
Efter knappt 30min spel så hittar Lovisa en fin öppning i försvarslinjen och friställer Matilda T med en fin genomskärare och Matilda avslutar fint fram till ett ledningsmål. 10 minuter senare så uppstår en tilltrasslad situation framför vårt mål och vi lyckas inte få bort bollen utan Kallinge kan kvittera. Men vi blir inte nerslagna av det snöpliga baklängesmålet utan bara minuten senare så spelar Lovisa fram Annie H fint på kanten och på hennes inspel framför mål så är Elin L den som är hetast i duellen med målvakten och sätter tvåan i mål.
I halvtid pratar vi om att vi måste få till en bättre rörelse i spelet och även använda kanterna mer i vårt anfallsspel.
Men även i andra halvlek har vi svårt att få igång vårt spel och lyckas inte komma förbi deras täta defensiv. I mitten på halvleken får de en farlig frispark utanför straffområdet som de slår i stolpen, och på returen är det deras spelare som är snabbast fram och sätter åter igen ett kvitteringsmål.
Vi försöker flytta upp spelet efter deras kvitteringsmål och i slutet på matchen får vi till ett bra tryck framåt men idag så lyckas vi inte få till det i anfallsspelet utan det oavgjorda resultatet står sig matchen ut.

Nu är det bara serieavslutningen kvar av årets säsong och den sker nästa söndag kl 17.00 då Smedby kommer till Ingelvi.