Ny viktig trepoängare bärgades i Furuby !

av | jun 16, 2018 | HERRLAGET

Furuby IF-Ingelstad IK 1-4 (0-2)

Vi är självklart nöjda med dom tre poängen, spelet i övrigt hade väl en del övrigt att önska och en bra avslutning sista 20.

Lite trevande inledningsvis där vi tar tag i taktpinnen , dock lite för mycket slarv i passningsspelet för att man ska vara riktigt nöjd. Efter 18 spelade minuter bjuds vi på ett vackert mål, inlägg av Emil N nickskarvas snyggt in av Alexander A och 0-1 är ett faktum. Hemmalaget har en del kontringar som skapar viss oro, men inga riktiga farligheter. I 31:a minuten stal Adam H bollen från en hemmaback, rundar målvakten och rullar säkert in 0-2 vilket står sig halvleken ut. Resultatet är vi så långt nöjda med men vi måste öka i närvaro , koncentration och intensitet för att känna oss trygga.

I andra halvlek startar hemmalaget klart bäst, mycket spring i benen och en bra inställning, men har definitivt inte gett detta slaget förlorat. Efter dryga halvtimman gör Furuby rättvist 1-2, ett märkligt mål efter hörna och  en del flipperspel ligger plötsligt bollen i mål. Detta ger självklart hemmalaget energi och nu gäller det för oss att ladda om. Efter målet inser vi allvaret på ett positivt sätt, sakta men säkert tar vi över tillställningen och sista 20 har vi vår bästa period i matchen. I 75:e minuten får vi en frispark som förvaltas på bästa sätt av Alexander A, han smeker elegant in den i målvaktens högra hörn, lika vackert som skönt. Bara 2 minuter senare dunkar Viktor P in 1-4 framspelad av Alexander A. Matchen är avgjord och vi tar trots allt en rättvis seger. Dom tre poängen innebar att vi nu kan stoltsera som serieledare  1 poäng före Liatorp/Eneryda

Nu dröjer det ett tag till nästa match då vi möte möter serietvåan Liatorp/Eneryda , matchen spelas på Ingelvi Tisdag 26/6 19.00. Då hoppas vi självklart på mycket folk som tar sig till Ingelvi.