Ny trepoängare mot Lammhult !

av | sep 11, 2016 | HERRLAGET

Ingelstad IK . IFK Lammhult 4.1 ( 1-0 )

Målsättningen i dagens match var först och främst att se till att ta en trepoängare, vilket vi lyckades med. I övrigt var det väl inte speciellt mycket att glädjas åt, det var väl en match som inte kommer att gå till historien som någon av dom bättre vi presterat. Oavsett vilket motstånd man möter är det en styrka att vinna även om man inte spelar på topp, vi var trots allt det klart bättre laget.

Dagens behållning annars var att vi hyllade två av våra killar som nu kommit upp i 200 spelade A-lagsmatcher förr IIK, nämligen Johan Söderberg och Emil Nilsson, ett stort Grattis till er med hopp om att vi får se er i IIK-dressen under lång tid framöver.

dsc_0005dsc_0014

Vi tar i dag direkt tag i taktpinnen och skapar en del riktigt bra lägen utan att få till det. Även Lammhult skapade ett par vassa chanser på ett par snabba omställningar, deras spel på vår planhalva var dock sporadiska. Det dröjde till sista minuten av första halvlek innan vi lyckades spräcka nollan, på ett inspel av Jocke L håller sig Martin Å påpassligt framme och gör 1-0. Bara halvminuten senare får han chansen att göra 2-0 men lobben smiter retfullt strax utanför stolpen.

dsc_0019

Matchen tar aldrig riktigt fart, men i 60:e minuten kommer det viktiga 2-0 målet då Martin Å frispelar Oscar C som snyggt lobbar bollen i mål. Nu känns det riktigt tryggt. Men vad händer? bara tre minuter senare kommer plötsligt en Lammhultsspelare fri med Jocke K i målet, det blir kontakt, Lammhultsspelaren faller, domaren blåser för straff och frilägesutvisning. Straffen placeras säkert i mål och 2-1 är ett faktum. Nu känns det plötsligt lite kymigt. Lammhult får här ytterligare en skada och har ingen mer spelare att sätta in, tur för oss det blir nu spel tio mot tio. Med tio minuter kvar punkteras matchen då vi tilldöms en straff som Martin Å säkert sätter i mål. Med tre minuter kvar frispelar Mattias E Martin Å som rundar målvakten och rullar in slutresultatet 4-1. Härligt att konstatera att Martin har hittat målformen, har nu gjort otroliga 7 mål på dom två senaste matcherna, imponerande alla dar i veckan.

dsc_0020

Nu börjar det dra ihop sig på riktigt, Lördag 17/9 15.00 väntar ny hemmamatch på Ingelvi då toppkonkurrenten Alstermo kommer på besök, då kommer det att krävas andra takter av hemmalaget. Då vill vi även att lite fler Ingelstadsbor få ändan ur vagnen och kommer och stöttar oss i jakten på en kvalplats till 4:an.