Ny trepoängare inkasserades !

av | aug 20, 2016 | HERRLAGET

 

 

Ingelstad IK – Åby/Tjureda IF 3-2  ( 2 – 1 )

I fredagens match på Ingelvi inkasserades en ny viktig trepoängare. Innebär även att vi tagit sju raka segrar hemma , vilket är imponerande. Det blev som vanligt jämnt i målprotokollet lagen emellan. Tycker vi tar en klart rättvis seger utan att direkt imponera.

En jämn första halvlek där vi lyckas göra första målet i 14:e minuten. Jocke L jobbar hårt vid kortlinjen och snor åt sig bollen och spelar in till Viktor P som spelar vidare till en fristående Adam H som sätter bollen i nät, snyggt fotbollsmål. I 21:a minuten tilldöms Åby en straff som man sätter och 1-1 är ett faktum. I 29:e minten får vi en frispark en bit utanför straffområdet som Jocke L tar hand om. Han sätter den mycket snyggt i målvaktens högra hörn och 2-1 till IIK vilket vi går till halvtidsvila med.

DSC_0007

I halvleksvilan är vi nöjda med att ha ledningen, men behöver i andra ta lite mer ansvar i hemjobbet för att göra det svårare för bortalaget. Nu är det hårt jobb som gäller.

DSC_0003

I andra känns det som om vi har bra koll på händelserna och skapar en del farliga möjligheter som dock inte resulterar i något mål. I 61:a minuten kommer Åby i en omställning och man får på ett skott från långt håll som retfullt dalar in i mål, här kändes det lite tungt. Grabbarna visar dock moral och två minuter senare kommer ledningsmålet då Viktor P slår en smörpass till Adam H som rundar målvakten och rullar in den i mål, härligt, härligt. Det blir nu mycket kamp och varningarna duggar tätt, med 8 minuter kvar får Conrad S sin andra varning och det röda kortet är ett faktum. Med 2 minuter kvar får även Åby en man utvisad. I målväg händer det inte mer, och vi går därmed segrande ur striden.

Nu är det bara att ladda om till nästa match på fredag 18.30 borta mot Rottne.

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588