Ny trepoängare för Herrlaget !

av | maj 15, 2019 | HERRLAGET

Kalmar Södra-Ingelstad IK 2-3 (1-2)

I tisdagskvällens bortamatch mot Kalmar Södra fixade herrlaget en ny viktig trepoängare. Det är dock hemmalaget som startar piggast och vi hänger inte riktigt med i svängarna. Vi har svårt att hitta rätt i våra positioner och passningsspelet har en del övrigt att önska. Redan i 10:e minuten är det hemmalaget som tar ledningen med 1-0  och får därmed en liten uppförsbacke att bestiga. I 18:e minuten kvitterar Jacob H helt på egen hand då han överrumplar en hemmaspelare och snor bollen och lägger snyggt in kvitteringen, bra jobbat. Fortsättningsvis inget skönspel från vår sida men får ändå utdelning i sista minuten av halvleken då Jacob H snyggt klackar bollen till Alexander K som snyggt placerar in 2-1 bollen i nät. Kändes självklart skönt att gå till vila med en 2-1 ledning trots en mindre bra prestation.

I andra ser det stabilare ut och vi gör det svårare för motståndarna som dock långt ifrån har gett slaget förlorat. Vi skapar ett par riktigt bra lägen att utöka vår ledning men lyckas inte få dit den. I 69:e minuten lyckas dock Adam H med detta efter en fin framspelning av Alexander K. Ser nu rätt tryggt ut och hemmalaget verkar lite uppgivna. Man får dock nytt mod i 85:e minuten  efter misstag från vår sida. Vi reder dock ut stormen och håller undan och tre nya tunga poäng är bärgade..

Eftersom vi skulle mött Åseda som drog sig ur serien i nästa omgång som blir det ett lite längre uppehåll innan nästa match som blir Smedby borta fredagen 24/5 19.00.