Ny seger för damerna!

av | sep 10, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Team Södermöre 5-1 (1-0)
Damerna tog ikväll en klar seger i hemmamatchen mot Södermöre. Vi börjar matchen bra och skapar direkt ett par farliga läge utan att vi lyckas förvalta dessa. Vi trycker tillbaka motståndarna och skapar flera farliga hörnor men har inte marginalerna på vår sida i avslutslägena. Ju längre halvleken går ju längre ner mot eget mål faller motståndarna, och eftersom vi blir allt för stillastående får vi svårt att hitta inspelen till våra anfallare. Södermöre kommer upp i ett par ströanfall som backlinjen med hjälp av Johanna i målet säkert avstyr. Efter dryga halvtimmens spel kommer vi i ett snabbt anfall där bollen går ut på kanten till Matilda T och hon lägger en fin djupledspass till Lovisa som inte gör något misstag utan sätter 1-0. Vi fortsätter att äga det mesta av spelet resten av halvleken men lyckas inte få till några fler mål innan pausvilan.
I halvlek pratar vi om att försöka använda kanterna mer i vårt anfallsspel och att vi inte ska trycka upp laget så högt i planen utan försöka skapa större ytor framför deras backlinje.

Direkt i början på andra halvlek så tar vi återigen tag i spelet och efter ett par minuter så blir Annie H fint frispelad av Lovisa och hon är säker i avslutet och sätter 2-0 vid sidan om målvakten. Men bara ett par minuter senare så kommer Södermöre i en farlig omställning som resulterar i en straffspark, där de reducerar till 2-1.
Men efter detta så höjer sig tjejerna och nu släpper vi bollen snabbare till spelare i rörelse och då hinner inte motståndet med. Vi skapar nya målchanser på löpande band och under de följande 10 minuterna avgör vi matchen med 3 snabba mål. Trean sätter Matilda T på framspelning från Hilda, vid fjärde målet är det Elin J som spelar fram Lovisa och vid sista målet är det Annie H som skjuter ett skott som målvakten inte lyckas hålla utan Matilda T sätter returen fram till 5-1.
Även resten av matchen styr vi spelet men lyckas inte få till några fler mål, utan resultatet stannar vid seger med 5-1.

Nästa match spelar vi söndag den 17.e kl 15.00 borta mot Kallinge.