Ny övertygande seger för damerna!

av | jun 11, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Kallinge 4-0(3-0)

Damerna tog i eftermiddag en ny övertygande seger, denna gång mot Kallinge. Vi börjar matchen bra och får redan i 3:e minuten en högerhörna som Annie H slår och Hilda H kommer i en fin löpning och sätter ettan snyggt på nick. Vi styr spelat kraftigt och kommer i det ena anfallet efter det andra men har lite oskärpa i avsluten så vi får vänta på nästa mål. Vi får även ett mål genom Elin L bortdömt efter offside, men det var ett väldigt tveksamt domslut.
I 28:e minuten får vi en av många hörnor, denna slår Annie H hårt inåtskruvad och den seglar förbi alla spelarna mot bortre stolpen där bollen slås undan, men domarna står rätt placerad och blåser för mål eftersom bollen var över linjen innan den slogs bort. Bara ett par minuter senare är det Elin L som springer ifrån backlinjen efter en mycket fin djupledsboll från Elin J och sätter bollen i mål fram till 3-0, som också blir halvtidsresultatet.
Andra halvlek är den första lik och vi fortsätter att styra matchen helt och hållet. Men eftersom Kallinge backar hem med i stort sätt hela sitt lag och blir stående utanför straffområdet så har vi svårt att komma igenom. Ju längre matchen går desto djupare ner faller deras lag och det är i stort sätt bara spel på deras planhalva. Vi försöker och lyckas också komma runt på kanterna flera gånger men lyckas inte få till det framför målet. Men med 10 minuter kvar så kommer Annie H helt rätt i en av sina många framstötar på vänsterkanten och efter pass från Frida så sätter Annie bollen i bortre burgaveln fram till slutresultatet 4-0.

Nästa match spelar damerna söndag den 18 juni då det är bortamatch mot Smedby.