Ny förlust för herrlaget !

av | sep 1, 2019 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Smedby BoIK 1-4 (0-1)

Tredje raka hemmaförlusten blev ett faktum i lördagens match mot Smedby BoIK.

Tycker vi börjar helt okey. Bortalaget har väl lite mer boll än oss men det skapas inte speciellt mycket chanser åt något håll. Efter 30 spelade minuter får bortalaget lite turligt med sig bollen från mittplan vilket sedermera utmynnar i en straffspark efter hands. David är nära att kinipa den men hinner inte riktigt dit och 0-1 är ett faktum. Bortalaget får lite mer att säga till om men vi går till vila med 0-1 i baken.

Är i pausen överens om att vi måste höja oss ett snäpp, ligga närmare våra motståndare och höja aggressiviteten.

Andra halvlek får vi en tung start med 0-2 i baken redan i 53:e minuten då målskytten snyggt knorrar in bollen utom räckhåll för David. Vi ger dock inte slaget förlorat utan kämpar på och tilldöms en straffspark i 60:e minuten efter att Linus S blivit fälld. Edvin sätter säkert straffen. Nu får vi ny energi och har en bra period En stund senare får vi en jättechans till kvittering då Linus S får ett friläge där målvakten tyvärr för vår del gör en bra räddning. Vi skapar sedan ytterligare ett par bra lägen men lyckas inte få till det. Med 9 minuter kvar avgörs matchen då 1-3 kommer via ett långskott från halva plan som retfullt seglar in i mål. Med minuten kvar kommer även 1-4 och förlusten är ett faktum.

Nu är goda råd dyra, nu gäller det att inte gräva ner oss utan höja blicken och titta framåt. Vi har fortfarande saken i egna händer att reda ut den prekära situationen som vi har hamnat i. Nu måste vi se till att vilja att vinna är större än rädslan att förlora. Nu samlar vi ihop oss och fixar detta tillsammans, nu ser vi bara möjligheterna.