Ny derbyseger för damerna!

av | jun 27, 2017 | DAMLAGET

Växjö BK-Ingelstad 1-4(0-2)

Damerna har ikväll varit på sportfältet på Teleborg för match mot Växjö BK. Det var ett laddat gäng med viss nervositet som besteg konstgräsplanen för denna tuffa derbymatch. Vi börjar matchen riktigt bra och tar tag i spelet från start, vi har en bra rörelse inom laget och skapar ett par riktigt farliga lägen men lyckas inte förvalta dem. Vi har bl.a flera farliga hörnor där bollen dansar på mållinjen utan att få till det. Efter den första kvarten så lyfter BK upp spelet och matchen jämnar ut sig en aning, de kommer i ett antal farliga anfall men vi är stabila i defensiven och lyckas avstyra dessa anfallsförsök. När det är knappt 10min kvar av halvleken slår Annie S en väl avvägd djupledsboll som Ellen snyggt tar emot och vänder bort sin försvarare och sen lugnt placerar in 1-0. Sen hinner det inte gå många minuter till innan vi biter oss fast utanför BK:s straffområde och efter kamp om bollen når den tillslut åter Ellen en bit utanför straffområdet, och hon får till ett skruvat skott som stussar in i bortre hörnet precis intill stolpen fram till halvtidsledning med 2-0.

I början på andra halvlek kommer vi ett bra anfall där Lovisa S snyggt får fram bollen i djupled till Ellen och hon gör inget misstag utan sätter sitt tredje mål för dagen. Efter drygt 10min så får vi Frida skadad, förhoppningsvis bara en rejäl stukning, och blir därmed tvingade till lite ommöbleringar i laget. Men vi fortsätter att spela stabilt och bara några minuter senare slår Annie S återigen en fin djupledsboll fram till Ellen som är säker när det vankas målchans, och hon sätter då sitt fjärde mål för dagen. Men BK ger inte upp trots vårt målmässiga övertag utan de kommer i flera farliga framstötar och när det återstår 10min av matchen får de till en reducering.

Resultatet står sig matchen ut och vi tar en stark bortaseger med 4-1. Tjejerna gör en riktigt bra match mot ett tufft motstånd där över halva laget gjort flera matcher i div2 under säsongen.

Nu har vi bara avslutningen på vårsäsongen kvar och detta sker hemma på söndag kl 19.00.
Och även om det bara är mitten av säsongen så är det en tidig seriefinal vi ställs inför, då det är tvåan i serien Asarum som står för motståndet. Detta Asarum som är det enda lag som vi tappat poäng mot hittills under serien så det är ett revanschsuget lag som nu får ladda om för ny toppmatch innan sommarledigheten.