Ny 3-poängare för damerna!

av | maj 11, 2019 | DAMLAGET

Waggeryds IK-Ingelstad IK 2-4(1-0)
Damlaget tog idag sin andra raka seger efter bortavinst i Vaggeryd. Matchen svänger mycket fram och tillbaka i början och det skapas klara målchanser åt båda hållen, men det inte som inte smiter utanför räddas av två bra spelande målvakter. Ju längre halvleken går ju mer tar hemmalaget över spelet och vi visar inte riktigt den rätta viljan utan är för passiva på planen och även slarviga i vårt passningsspel. När det endast återstår några minuter av halvleken är det också Waggeryd som tar ledningen med 1-0.
I halvlek pratar vi om att vi måste visa en bättre inställning och höja skärpan i vårt agerande på planen.
Och på endast ett par minuter i början på andra halvlek har vi vänt på resultat till ledning med 2-1, efter att Elin L förvaltat två fina framspelningar från Tilda och Hilda. Några minuter senare faller ytterligare två mål. Först släpper vi till ett kvitteringsmål, men direkt efter detta så löper sig Annie fri på Annas genomskärare och förvaltar sitt friläge fram till en ledning med 3-2.
Även om det är Waggeryd som har bollen lite mer så visar vi upp en annan inställning och kampvilja i andra halvlek och hjälper varandra bättre på planen. I slutet flyttar Waggeryd fram mer spelare i offensiven för att jaga en kvittering men nu spelar vi ett bättre försvarsspel och släpper inte till något bakåt. Och när det är ca 10 min kvar sätter vi även ett fjärde mål och denna gång är det Alva som spelar fram Annie som spikar slutresultatet till en bortaseger med 4-2.
Tjejerna visar i andra halvlek upp en bra moral och har en bättre skärpa i spelet. Detta får vi ta med oss in i nästa vecka då det väntar dubbla matcher, först hemma mot FC Hessleholm på onsdag kl 19.00, innan vi på lördag möter Ljungby IF på bortaplan.