Maratonsemi för Herrlaget i Tomtecupen!

av | dec 30, 2014 | HERRLAGET

Måndagskvällen/natten tillb ringade Herrlaget i Sporthallen Väckelsång då man deltog i Tomtecupen. Vi började lite darrigt med förlust med 1-0 i inledningsmatchen mot Midingsbygden IF lag 2. Vi började darrigt och fick ett tidigt mål i baken, trots en bra forcering sista fem lyckades vi inte få till en kvittering och förlusten var ett faktum.

Tmtecupen Herr 2014

I match två stod FK Älmeboda/Linneryd VIK för motståndet. Även här fick vi en tung start med 0-1 i baken redan i inledningen. Vi visar dock moral och utdelningen kom i form av 1-1 genom Daniel L snyggt framspelad av Mattias H. Vi trummar på och segermålet kom genom ett distinkt avslut stolpe in av Jakob G, lika härlig som nödvändig seger var ett faktum, nu var vi på gång.

I match tre mötte vi Tingsryd United FC komb lag 2. Vi ser stabila ut och släpper inte till mycket. Killarna jobbar hårt och utdelningen i form av 1-0 skulle komma. Målskytt Daniel L som avslutar distinkt och säkert fint framspelad av Cristian B, en ny trepoängare var bärgad.

I avslutningsmatchen i gruppspelet mot Moheda IF var förutsättningarna kristallklara, Moheda måste vinna för att gå vidare till semi, för vår del räckte det med 1 pinne. Det blev en jämn drabbning där Moheda fyllde på med folk för att få till ett nödvändigt segermål. Med knappa fem minuter kvar lyckas man med detta och nu var goda råd dyra. Nu släpper vi på handbromsen och gör allt för att få till den nödvändiga kvitteringen. Med knappa två minuter kvar får vi till ett bra anfall där Daniel L hittar en fristående Johan S vid bortre stolpen och kvitteringen var ett faktum. Vi håller sedan undan och går vidare till Semi som gruppsegrare, bra jobbat.

Klockan har för länge sedan passerat midnatt när vi beträder banan för match mot Midingsbygden IF lag 1. Det skulle visa sig en minst sagt jämn historia, det blir en chansfattig historia där inget av lagen lyckas producera något mål under dom ordinarie 13 minuterna. Det skulle avgöras i sudden då man plockade bort en spelare varje minut tills endast två spelare/lag återstod. Det blev gastkramande där bägge lagen hade lägen att avgöra. Avgörandet skulle inte komma förrän efter dryga 16 minuters spel i sudden, då var det helt förklarligt rätt tröttkörda aktörer på banan. Tyvärr var det inte vi som satte segermålet vilket innebar att vi missar en finalplats med minsta möjliga marginal.

Vi ska vara stolta och nöjda med vår insats och det blev en bra genomkörare för våra aktörer. Tack killar för en väl genomförd turnering. För egen del parkerar jag på garageinfarten strax efter  02.30, gissa om det var skönt att krypa ner i bädden, och jag hade ju inte ens spelat. Undrar hur det kändes för Danne och Emil som skulle inställa sig för tjänstgöring 07.00 i dag?