Målrikt derby på Värnövallen !

av | jun 10, 2018 | HERRLAGET

Nöbbele BK-Ingelstad IK 4-6 (3-4)

Derbyt mot Nöbbele på lördagseftermiddagen blev en konstig match. Inte bara för att den genomfördes i gassande sol och 28 grader i luften vilket ställde höga krav på spelarna. Det blev en målrik historia och en första halvlek som blev en av de märkligaste jag upplevt på länge.

Vi får en kanonstart med 0-1 redan i andra minuten då Jacob H utnyttjar ett misstag i hemmaförsvaret och sätter påpassligt bollen i mål. Endast 5 minuter senare snor Martin Å bollen vid ytterligare ett missförstånd och chippar iskallt in 0-2. Tuff start för hemmalaget. Vis av tidigare matcher vet man dock att Nöbbele aldrig viker ner sig utan kämpar ända in i kaklet. Mellan den 18:e och 26:e minuten händer det märkliga ting. I 18:e minuten kommer hemmalaget fram på vänsterkanten och slår ett inspel till en helt fristående som enkelt sätter 1-2. Bara 2 minuter senare kommer en hemmaspelare helt fri med Jocke i målet , fällning med straff som följd och 2-2 är ett faktum. Nu är det virrigt i IIK och fyra minuter senare dunkar Nöbbele in 3-2 och har nu verkligen fått vind i seglen och ny energi i massor. Som väl är samlar vi ihop oss och stoppar blödningen och i minut 36 kommer kvittering på nick av Anel efter en väl avvägd frispark av Alexander A, nu är vi tillbaka på banan. I 40:e minuten tar vi åter ledningen, Jacob H sliter sig loss på vänsterkanten fint framspelad av Emil N och 3-4 är ett faktum.

I halvlek finns det självklart en del att diskutera som vi inte är nöjda med, framförallt hur snabbt vi tappar och släpper in tre mål. Samtidigt tar vi med oss att vi inte bryter ihop utan tar oss samman och kommer igen.

I andra tar vi tag i taktpinnen direkt och får en snabb utdelning in 51:a minuten då Jacob H gör sitt tredje mål för dagen fint framspelad av Martin Å. Nu tycker jag vi äger matchen och har en trygghet i vårt spel som gör det svårt för hemmalaget att störa oss. I 65:e minuten får vi en frispark som slås av Alexander A och nickas snyggt in av Edvin H och 3-6 är ett faktum. Nu ska det väl gå vägen, eller ? Hemmalaget kämpar på för att få till en reducering men har svårt att skapa speciellt mycket. I 80:e minuten är det kamp i straffområdet vid en höjdboll som Jocke går upp för att greppa, men tappar bollen som stöts in av en hemmaspelare, ingen signal kom vilket vi trodde för ruff mot målvakten , 4-6 med 10 minuter kvar. Vi reder ut stormen och tre välbehövliga poäng ramlar in på kontot.

Sett över 90 minuter tycker jag att vi vinner rättvist. Vi tar över i andra halvlek och första 25 där gör vi det riktigt bra. Nu är det bara att ladda om för nästa match som blir borta mot Furuby kommande fredag 19.00