Målrik tillställning mot Rejban !

av | mar 25, 2018 | HERRLAGET

IF Rejban-Ingelstad IK 3-4 (1-1)

Det blev en målrik tillställning för herrlaget i Lördagens match mot Rejban på Värendsvallens C-plan. Vi mötte ett spelskickligt lag där vi verkligen fick bekänna färg. Hemmalaget startar klart bäst och har mycket boll med ett bra bolltempo. Vi får springa mycket och har svårt att hålla bollen inom laget några längre stunder. I 18:e minuten gör hemmalaget rättvist 1-0 efter målvaktsretur. Vi kämpar på men har svårt att etablera några längre anfall och skapar inte speciellt mycket framåt. I 34:e minuten får vi dock en hörna som snyggt nickas in av Adrian K. Effektiviteten kan vi inte klaga på. Vi håller sedan undan och går till halvtidsvila med 1-1 som vi måste vara nöjda med.

I halvlek är vi överens om att vi måste försöka hålla bollen lite mer inom laget så att vi kan komma lite mer samlat när vi går till anfall. Annars är det bara att kriga på.

Vi får en bra start på andra halvlek då vi spelar till oss en hörna efter 53 spelade minuter. Även denna resulterar i mål, denna gång är det Anel som nickar in ledningsmålet. Nu är vi med i matchen och har lite mer boll, fortfarande lite si och så med passningar periodvis vilket gör att vi får jobba extra hårt. I 64:e minuten kommer kvitteringen via ett rappt skott från högerkanten. Hemmalaget får nu ny energi och får i 75:e minuten via ett skruvat skott utanför straffområdet som smitet in vid Jockes högra stolpe. Efter detta visar vi styrka, vi låter oss inte nedslås av detta utan trummar på för att nå en kvittering. En kommer i 82:a minuten genom Leo A snyggt framspelad av Jacob H. Vi nöjer oss inte med detta och går för ett segermål. I 89:e minuten blir det ett faktum Jacob H gör segermålet efter framspelning av Anton N som fått glädjen att flytta upp i anfallet.

I dag visar killarna moral och en härlig inställning. Vi viker aldrig ner oss utan jobbar hårt hela matchen trots att vi stundtals får jaga mycket boll. Effektiviteten har väl tidigare varit lite si och så med, i dag var den klockren. Bra jobbat killar!

Långfredagen 15.00 väntar Lessebo GoIF på Sportfältet. Ny tuff utmaning.