Målrik förlust på Öland !

av | jun 8, 2019 | HERRLAGET

Färjestadens BK-Ingelstad IK 4-3 (0-1)

På fredagskvällen var det åter dags att besöka Öland, denna gången för match mot Färjestadens BK. Det blev en svängig och målrik match där hemmalaget till slut stod som segrare.

Tycker vi börjar bra med mycket spring i benen. För en gångs skull får vi göra första målet, det kommer efter 15 minuter då Linus S spelar fram till Emil N som får bra träff och 0-1 är ett faktum. Dom närmaste minuterna skapar vi ytterligare ett par jättelägen att utöka vår ledning men lyckas tyvärr inte tillräckligt bra med avsluten. Efter detta tar hemmalaget över och vi får jaga mycket boll. Dom spelar nu en riktigt fin fotboll och vi hänger inte riktigt med i svängarna och får inrikta oss mycket på att försvara oss. Dom skapar en hel del chanser men lyckas inte förvalta dom i form av mål. Vi går till pausvila med en 1-0 ledning, detta ska vi vara väldigt tacksamma för.

I andra får vi en tuff start då hemmalaget tilldöms en straff för hands, tuff bedömning om ni frågar mig. Lucas är på den men orkar inte hålla emot. Vi försöker samla ihop oss och ta nya tag, men nästa kalldusch kommer tio minuter senare då man gör 2-1 på en omställning, endast fyra minuter senare kommer 3-1 och riktigt tur mål som kommer via ett inlägg som tuschar en försvarare och går in i mål. Efter detta samlar killarna ihop sig bra och är fast beslutna att ta upp kampen. Vi belönas med ett 3-2 mål med knappa kvarten kvar då nyss inbytte Henning R nickar in sitt första mål i A-laget, Grattis !. Nu har vi fått vittring och trycker på för en kvittering, chansen till poäng kommer i 84:e minuten då vi tilldöms en straff. Tyvärr för vår del gör målvakten en bra räddning och kvitteringen uteblev. Bara ett par minuter senare kontrar hemmalaget in 4-2. Bara minuten senare forcerar Felix E in 4-3 och vi har häng, tilläggstid på två minuter återstår. KIllarna kämpar vidare men lyckas inte få till en kvittering. Kändes självklart snöpligt att inte få med sig någon poäng hem, men sett till nittio minuter var det kanske inte helt orättvist.

Nu är det bara att ladda vidare mot nästa utmaning som är Åryd hemma tisdagen 18/6 19.00.