Mållös derbymatch!

av | apr 28, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

IIK-Sandsbro AIK 0-0
Kvällens derbymatch i damtvåan mot Sandsbro slutade 0-0, trots att det inte saknades målchanser åt något håll. I första halvlek är det Sandsbro som äger det mesta av spelet och vi blir rätt tillbakapressade. Vi faller ner långt mad laget och har svårt att få upp tillräckligt med spelare i vårt eget anfallsspel, vi visar heller inte den rätta viljan och har dåligt med rörelse i spelet.
Under andra halvlek lyfter vi upp spelet bättre och lyckas nu jämna ut spelet något. Sandsbro har bollen mest men vi skapar ett par riktigt farliga anfall men lyckas inte få till det i avslutslägena. Sandsbro får ett par farliga frisparksläge strax utanför straffområdet, en av dem går över försvarsmuren på väg mot krysset men Malin står för en enastående räddning och tippar bollen över ribban. I slutet flyttar Sandsbro fram fler spelare och går för ett segermål, men backlinjen med Annie Steen som föredömlig försvarsgeneral lyckas hålla emot hela vägen.
Sett till spelet över hela matchen får vi vara nöjda med en poäng även om vi kunde fått till något mål på de farligheter vi skapade.
Nästa match för damlaget är borta mot Waggeryd lördag den 5 maj.