Lyckat träningsläger för herrlaget !

av | apr 1, 2019 | HERRLAGET

Herrlaget har varit på träningsläger i Trelleborg i helgen. Vi är kanonnöjda med lägret, bra väder, bra boende samt mat som slår det mesta. Den enda lilla smolken var väl i så fall att konstgräsplanen som vi tränade på var väl inte den allra bästa, men vi är kanske lite bortskämda eftersom vi har bra planer i Växjö.

Det har varit fullt upp med träningar, information och framtagande av lite egna riktlinjer och krav i truppen. Om ni frågar mig så är jag övertygad att samtliga som var där åkte hem nöjda och belåtna med dagarna, ett bra sätt att svetsa samman truppen.

På lördagseftermiddagen var det match mot Linero IF (Dv 5) , matchen spelades på en utmärkt konstgräsplan. Lite spännande att se hur killarna hanterade detta eftersom dom hade ett 90 minuters träningspass från förmiddagen i benen. Detta visades sig inte bli några större problem.

Linero visade sig vara ett rätt duktigt lag , tekniska med en ambition att spela fotboll. Vi var väl lite trögstartade så det tog ett tag innan vi hittade rätt i dom positioner som man kommit överens om. Växte mer och mer in i matchen och tog rättvist ledningen i 37 :e minuten då Simon K ruschar fram på högerkanten och slår ett perfekt inlägg som snyggt nickas i mål av Leo A, ett vackert mål. Detta står sig halvleken ut och jag tycker vi leder rättvist, vi jobbar hårt och bra, dock ibland fortfarande problem med lite för enkla bolltapp  i uppspelsfasen som gör oss sårbara.

I andra hör vi att motståndarna ska gå in lite tuffare och rejälare i situationerna. Så blir fallet vilket gör att det stundtals blir lite irriterad stämning. Tycker att vi efter hand tar över matchen och får då även utdelning i form av mål. 2-0 (61) Adam H slår en perfekt avvägd frispark som en framrusande Anel distinkt sätter pannan på, även detta ett vackert mål. 3-0 kommer i 72 minuten då Isak N gör en vacker nedtagning och spelar fram Jacob H som snyggt placerar bollen i mål. Efter detta går vi ner oss lite och motståndarna får lite mer att säga till om, dom hinner få till en reducering till 3-1 i 89:e innan tillställningen är över.

En helt okey insats om du frågar mig, nu är det bara att ladda om för en träningsvecka och match för A-laget på Lördag i Loveslund i Blekinge mot Möre BK vilket innebär årets första match på naturgräs vilket borde kännas inspirerande.

På söndag 13.15 har U-laget match på Araby Park Arena mot Araby IF.