Lyckad Spelguiden Åryd Cup !

av | feb 16, 2020 | FÖRENING

För första gången lyckades IIK:s herrlag kvalificera sig till finalspelet i Spelguiden Åryd Cup. Efter många försök lyckas vi med detta vilket känns jäkligt roligt.

I gruppspelet spelade vi tre matcher med följande resultat

IIK-Moheda IF 1-0 Målskytt Gustav Svensson på straff

Åryds IK-IIK 2-0

IIK-Nöbbele BK 2-0 Målskyttar Gustav Svensson och Edvin Henningsson

Dessa resultat innebar att vi vann gruppen på 6 poäng och innebar att vi fick spela en avgörande match om en plats i finalspelet Här stod Hareskov från Danmark för motståndet.

Detta blev en match som jag tycker vi har rätt bra kontroll på matchen och vi gör ett tidigt ledningsmål genom Mattias Ekedahl, och vilket mål det blev. Mattias möter ett inlägg från Gustav direkt på volley och 1-0 är ett faktum, mycket snyggt. Med 6 minuter kvar är vi inte riktigt på tårna. en snabbt lagd frispark och ett distinkt avslut innebar 1-1, kändes faktiskt lite onödigt.

Men bara ett par minuter senare avgör vi matchen genom en nick av Alexander Hellenstjerna efter inlägg av Gustav S, detta visade sig bli segermålet.

Finalspelet kommer att spelas Lördag 22/2 i Tipshallen, som sagt en ny upplevelse för vår del, tufft men inspirerande. En stor eloge till killarna i dag som verkligen stod upp och kämpade väl hela vägen.