Lyckad ledarkonferens på Korrö!

av | feb 5, 2018 | FÖRENING

Ännu en ledarkonferens har nu genomförts på Korrö vilket blivit lite av en tradition. Drygt 20 ledare var på plats för att få lite info inför kommande säsong samt ett par intressanta föreläsningar och inte minst tid för umgänge.

Fredagskvällen startade med lite allmän info av Magnus E och Jimmy N. Efter detta blev det en intressant föreläsning av Cam Abbot, låter namnet bekant, det gör det säkert för dom som är intresserade av hockey, han har nämligen spelat ett antal säsonger i SHL, bla i Luleå. Nu är han tillsammans med sin tvillingbror i Rögle där han coachar laget för att rädda fortsatt spel i SHL. Delade med sig av sina erfarenheter som ledare. Vikten av att vara engagerad, väl förberedd, jobba mycket med teambilding, se till att alla blir sedda etc. etc. Skapa en miljö där man trivs , har roligt samt respektera varandra. Hela tillställningen hölls på engelska vilket gjorde att man fick leta djupt i minnet efter sin skolengelska för att hänga med, men det gick faktiskt rätt hyffsat. Verkligen en intressant man att lyssna på, fanns inget tvivel om att han brinner för det han håller på med. Ett stort tack för att han ville dela med sig av detta till oss.

Tiden går fort när man har roligt och det blev snart dags för middag, och här snackar vi rejält tilltagen middag i form av wienersnitzel  i kolossalformat ,Efter detta var det dags att göra sig i ordning för att tillbringa resten av kvällen i dom uppvärmda badtunnorna.

Efter att frukosten blivit inmundigad lördag morgon var det dags för Jonas Blomqvist från Smålandsidrotten att informera om ett koncept som riksidrottsförbundet har tagit fram under arbetsnamnet Strategi 2025. Hur ska framtidens idrott se ut och hur påverkar det Ingelstad IK och mig som ledare. Intressanta frågor och stora utmaningar är att vänta. Här gäller det att tänka till och utforma en verksamhet som är hållbar och attraktiv även i framtiden. Grupparbete gjordes som kommer att sammanställas av Jonas och skickas till oss. Sedan är det dags att tänka till och bestämma oss för vad som känns viktigast att börja jobba med , här kommer Jonas att vara en viktig hjälpreda i hur vi kan gå vidare i vår utveckling. Här har vi en hel del att fundera över. Intressanta utmaningar !

Efter detta fick Seniortränarna ordet Thomas A ( herr ) och Peter Ingmarsson ( dam ) ordet och man redogjorde för läget i trupperna. Träningsupplägg , hur man ser på kommande säsong, spelidé framtid etc.

Thomas Gustavsson informerar om läget bland domarna. Ser ganska bra ut med tillgången av domare, planerade utbildningar. Fungerat väl föregående säsong, positivt med projektet nolltolerans som medverkat till bra stämning under matcherna, underlättat för domarna. Fortsätter med detta även kommande säsong.

Sedan lunch och Korröäventyret var slut för denna gången. Ett stort tack till ungdomsstyrelsen som utformat dagarna med intressanta spörsmål. Nu är det bara att ladda batterierna till kommande säsong och förhoppningsvis många positiva minnen att tänka tillbaka på. Tack för en bra insats 2017, tack för att ni finns !

 

 

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588