Laxacupen 2018 – IIK/NBK F04,05,06

av | aug 4, 2018 | FÖRENING

Årets cupresa gick till Halmstad, vi hade planerat en något mer exotisk cup men pga truppläget när säsongen drog igång bestämde vi oss för att spela på bra datum och ganska nära hemmavid så att det passade så många av våra spelare och föräldrar som möjligt.

Torsdag
Vi ankom till Halmstad på torsdagsmorgonen och kvarterade in oss i något som kan kallas ett gammalt spökhus,, Kulturhuset i Halmstad, det var nästan fallfärdigt med massor av gångar, våningar, trappor och korridorer. En trevlig kontrast mot de vanliga skolsalarna man brukar kvarteras in i.  

Premiärmatchen i gruppspelet var mot skånska Vittskövle,  har man spelat fotboll så länge och lagt ner så mycket tid och energi innan cupen på att förbereda sig är det helt enkelt inte ok att prestera så dåligt som vi gjorde i denna matchen, det kan låta hårt men det får inte ske när man lagt ner så mycket energi på förberedelser. Det är inte första gången vi sumpar en inledningsmatch helt i onödan så både spelare och ledare skall ta åt sig. Desto positivare var motståndarna Vittskövle, att en by med 250 invånare kan få ihop ett tjejlag i dessa åldrarna är verkligen imponerande och ett riktigt styrkebesked för tjejfotbollen, riktigt kul att få möta er.  Det var bara att käka och dra direkt till Östra Stranden för att ladda batterierna efter detta debaclet och vi hade en härlig eftermiddag på stranden

Fredag

Dags att bita ihop ordentlig, dagens första motstånd var Lörby, ett lag som hade gett oss en målmässigt rejäl omgång på försäsongen så här var vi ute efter revansch. Det blev en riktigt tuff och spännande match som böljade fram och tillbaka och slutade 2-2. Vi tyckte nog att vår prestation här borde räckt till seger då vi har större delen av bollinnehavet och chanserna, samtidigt har Lörby två bollar i trävirket så krysset får sägas vara helt rättvist.

Fredagens andra match är mot Madesjö, ett lag vi på förhand vet är riktigt riktigt duktiga och som också hade vunnit sina två inledande matcher. Matchen spelades på konstgräs i 35 graders värme vilket var varmt. Så varmt så man får brännblåsor under fötterna om man inte rör sig konstant så även om det var tuffa förhållande så rullade både lagen väldigt fin fotboll. Vi hade bestämt oss för att vinna denna matchen och det var viljan som fällde avgörandet ,då vi kampar till oss en hörna som vi sedan helt rättvist forcerar in 2-1 målet på i slutminuterna. Två klockrena fredagsmatcher där vi verkligen stiger fram och presterar på bra nivå, inledningsmatchen mot Vittskövle kostar dock oss förstaplatsen i tabellen och vi får sikta in oss på b-slutspelet. Två matcher på skållheta planer och det är raka vägen ut till havet för bad som gäller, på kvällen passar de discosugna på att ta en runda på cupens disco i Halmstad arena.

Lördag

Vi ställs mot Linköping/Kenty i kvartsfinalen, vi har fått höra innan att det är ett bra lag som bland annat gått rakt igenom en sommarcup nån vecka innan och tagit hem guldet ganska bekvämt så vi har lite respekt men märker ganska snart att vi har bra kontroll på motståndet och spelar ut ordentligt,  vi har 8-0 i avslut på mål men bollen vill inte in utan det hela får avgöras på straffar. Lite symptomatiskt för matchen avgörs den på sätt och vis när en av deras spelare slår sin straff i stolpe sen via ryggen på vår målvakt och in. Lite surt kände vi alla men gör man inget mål så vinner man inte. Vi var ganska taggade för att försöka ge Rödeby en rejäl match i semifinalen och kände att vi var värda den chansen men marginalerna var emot oss.

Dagens andra slutspelsmatch liras mot Spjutstorp, det är två ganska tröttkörda gäng som malar på mot varandra med mer vilja och inställning än skönspel, båda lagen matar mer långbollar än man egentligen vill i värmen, notera att turneringen samtliga matcher spelades i över 30 graders värme. Kryss igen och ny straffläggning där vi drar längsta strået. Vi gör en jättebra lördag och hela laget sitter kvar på Sannarspfältet långt efter matchslut som var runt 20:00 och bara njuter av den fina kvällen.

Söndag
Vi avslutar med en placeringsmatch mot Jämjö. Vi gör en helt ok avslutning och vinner med 1-0 efter att våran målvakt avslutar cupen åt oss med en magisk räddning i slutsekunden

Sammantaget så gör tjejerna en  jättebra insats i en mycket trevlig cup där vi mött schyssta och välspelande motståndarlag i alla matcher. Vår trupp bestod till majoriteten av ett och två års underåriga tjejer och framförallt så spelar vi in två hela nya tjejer som inte spelat några matcher alls tidigare som nu går in och kör i samtliga matcher, så en jätteprestation att stå sig så väl under ganska tuffa förhållanden. Det är väldigt få klubbar på tjejsidan som kan stoltsera med att locka nya spelare till sina lag när de nått dessa åldrarna. Stort tack till Julia och Minna som ställde upp och hjälpte oss att fylla upp truppen!  Nu blickar vi fram emot hösten!

/MVH F04,05,06