Kryssade mot Moheda !

av | apr 21, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Moheda IF 1-1 (1-1)

Fredagskvällens match för herrlaget mot Moheda blev en seriepremiär i ordets rätta bemärkelse. Man kommer från läng träningsperiod med konstgräs = jämn plan utan oförutsedda studsar. I går erbjöds naturgräs med helt andra förutsättningar, helt okey efter förutsättningarna, men självklart lite mer ojämnheter vilket försvårar att spela det spel som man varit van vid , vilket innebar att man tvingades spela mer långa bollar vilket är en omställning i sig. Detta är absolut ingen undanflykt utan mer en förklaring till att det såg ut som det gjorde.

Vi får en tuff start med 0-1 i baken redan efter elva spelade minuter, då bortalaget gör en snabb omställning som resulterar i mål. Detta kom att visa sig vara deras signum under resten av matchen, långa uppspel på snabba anfallare som satte oss under hårda prov periodvis. Efter 0-1 har vi en ganska bra period där vi skapar ett antal chanser som mycket väl kunde resulterat i mål, men så, blev inte fallet. I 25:e minuten gör Adam H en fin löpning på en långboll där försvararen tvingas fälla Adam med en solklar straff som följd. Här gör Edvin H ingen misstag och 1-1 är ett faktum. Inga fler mål produceras innan paus och vi går till halvtidsvila med 1-1 vilket så långt får anses som rättvist.

I halvlek påtalas att vi måste bli betydligt hetare och noggrannare med det vi gör samt att se upp med deras snabba omställningar .

Utan att prestera något skönspel tycker jag att vi tar över matchen mer och mer och ser ut att vara det starkare laget. Efter som tiden går mattasbortalaget av och är inte lika allerta i sina omställningar som tidigare. Vi skapar en hel del chanser som borde resulterat i minst ett par mål till, men detta var dagen då det inte ville sig riktigt. Med lite oflyt kunde det till och med blivit förlust då bortalaget hade ett friläge som man dock inte kunde förvalta i mål. Matchen slutar 1-1 med mersmak för vår del. Vi vet att vi spelmässigt kan prestera bättre än vad vi gjorde i dag och hoppas att vi kan visa detta då vi på Fredag möter Vissefjärda borta som inlett med två raka segrar.