Kryssade mot Alvesta !

av | mar 18, 2018 | HERRLAGET

Alvesta GoIF-Ingelstad IK 1-1 (1-0)

Lördagens herrmatch spelades på en utmärkt konstgräsplan i Vislanda. Minus 5 i luften plus en isande kall vind var dom vädermässiga förutsättningarna.

Vi startar optimistiskt och har bra tryck på motståndarna första kvarten. Vi skapar flera bra chanser men lita svaga avslut och en riktigt bra målvakt gjorde att målen uteblev. Alvesta jämnade ut spelet efter hand utan att skapa speciellt mycket i chansväg. Ser ut att gå till pausvila utan några mål, men så i 45:e minuten gör vi ett misstag och hemmalaget gör 1-0 mycket snöpligt. Kändes surt att ligga under eftersom vi varit det bättre laget.

I andra är det Alvesta som startar klart piggast och har mer spring i benen än oss. Vi jobbar oss sakta men säkert in i matchen igen, men kvalitén är sämre än i första halvlek. Med dryga 10 minuter kvar tar vi över matchen helt och hållet och skapar ett konstant tryck framåt och skapar jättelägen till mål, men bolluslingen vill inte in. Med fem minuter kvar kommer dock en minst sagt rättvis kvittering genom Leo A fint framspelad av Macke D. Blir inga fler mål och vi kan gå in och få lite välbehövlig värme.

Lite kuriosa var att den tilltänkta domaren skadat sig i en tidigare match under dagen och det gick inte att hitta någon ersättare. Följden blev att Thomas A och en av Alvestas ledare fick döma matchen vilket dom gjorde helt okey.