Kryssade mot Alstermo!

av | jun 11, 2016 | HERRLAGET

Alstermo IF-Ingelstad IK 2-2 (2-1)

Det blev delad pott i fredagskvällens match för Herrlaget borta mot Alstermo. Det var en bra match mellan två bra lag, och sett till 90 minuter tycker jag att delad pott var rättvist.

Tycker hemmalaget startar bäst, dom är väldigt aggressiva och sätter hög press som gör att vi har svårigheter att spela oss ur situationerna. På en omställning i 18:e minuten skapar vi plötsligt en farlighet då Adam H kommer igenom och blir fälld med straff som följd. Här gör Martin Å inget misstag och 0-1 är ett faktum. Kändes självklart bra i detta läge då vi inte riktigt fått spelet att stämma. Men ack den glädje som varar för evigt, direkt efter avspark drar en hemmaspelare till direkt, får perfekt träff och får till sin glädje se bollen dala in i mål. Ett märkligt mål som enligt vårt tycke tyvärr kom till efter vårt ledningsmål. Hemmalaget få efter detta mycket energi och i 39:e minuter får man till ett ledningsmål. Från en till synes ganska dålig vinkel vid kortsidan får en hemmaspelare bra träff och bollen dunkas in mellan vår målman och stolpen. Vi går till vila med 2-1 till hemmalaget.

DSC_0007

DSC_0001

I paus är vi överens om att vi trots allt har gjort en helt okey halvlek. Det vi måste rätta till inför andra är att vi måste försöka vårda bollen lite mer, våga spela boll och därmed förhoppningsvis få till lite längre anfall.

Tycker vi får ordning på grejerna i andra och är nu på allvar med i fighten. I 65:e minuten får Conrad S på ett bra skott som tyvärr tar i ribban. Trägen vinner, i 75:e minuten kommer 2-2 då Martin Å avslutar snyggt efter fin framspelning av Macke D. Nu är vi på gång, strax efter får Adam H ett riktigt bra läge som målvakten dock avvärjer. I slutet har hemmalaget ett gyllene läge att ta ledningen på ett lobbskott som Tim tippar i kryssribban, tar honom sedan i ryggen, men till vår stora glädje undviker den att gå in i mål, svettig räddning.

DSC_0011

DSC_0010

Matchen slutar 2-2, som redan sagts rättvist. Tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek, och det ska vi förhoppningsvis ta med oss inför kommande uppgifter. Att stå vid sidan i dag var inte helt enkelt, knotten var minst sagt riktigt besvärliga.