Krigarseger för damerna!

av | jun 3, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Tvärred/Vegby FC 2-1(1-0)
I strålande solsken och nästan 30 graders värma tog idag damlaget emot Tvärred/Vegby, en ny bekantskap från Ulricehamnstrakten. Det var ett motstånd i bra form som i sena senaste matcher hade en seger mot Älmhult, och en övertidsförlust mot serieledarna Husqvarna. Redan från start visar T/V att det kommer bli en riktigt tuff match, då de tar tag i spelet och vi blir bra tillbakatryckta. De har ett rörligt och bra spel och vi hamnar lite för långt ifrån våra motståndare och får jaga boll. Efter knappa 10min kommer de runt på vår vänsterkant och inspelet friställer deras anfallare framför mål, men som tur är får hon ingen bra träff på bollen utan den smiter utanför stolpen. Ju längre halvleken går så lyfter vi upp spelet och lyckas skapa flera bra anfallsförsök men det vill sig inte riktigt i avslutslägena. Men i ett snabbt anfall så blir Elin L fint frispelad i djupled av Mathilda och Elin är kylig i avslutsläget och sätter bollen säkert i mål. Vi jämnar ut spelet lite men T/V kommer i flera farliga anfall som vi lyckas avstyra. Det farligaste läget är ett avslut som är på väg in i målet vid stolpen men då gör Malin en kanonräddning och lyckas tippa den till en resultatlös hörna. 1-0 står sig halvleken ut och det är något vi får vara nöjda med.

Andra halvlek blir ungefär som den första med att T/V är de som har bollen mest med tjejerna spelar ett stabilt försvarsspel och visar upp en härlig inställning där alla krigar för varandra och vinner många andrabollar. Efter 20min får vi hörna emot oss, där en av deras spelare springer ut för att möta ett kort inspel men istället hoppar hon över boll och friställer därmed en medspelare vid strafflinjen som med ett bra direktskott i burgaveln sätter 1-1. T/V fortsätter att trycka på för ett ledningsmål men tjejerna fortsätter sitt stabila försvarsspel och vi kommer i några framstötar men får inte till det i avsluten. Men när det är knappt 10 minuter kvar erövrar Mathilda bollen på mitten och slår en väl avvägd djupledsboll som Elin L i kamp med mittförsvaret löper sig fri på, och återigen är Elin riktigt kall i avslutet och sätter bollen mellan målvaktens ben fram till ledning med 2-1.
Resten av matchen jagar T/V ett kvitteringsmål men idag har tjejerna bestämt att de tre poängen ska stanna i Ingelstad, de visar en härlig moral och kämpar verkligen för varandra och lyckas hålla ledningen matchen ut.

Vi mötte idag det bästa motståndet för året, men som sagt så kämpar och krigar alla föredömligt för varandra och lyckas därmed ta den tredje raka segern och går därmed upp på 4:e plats i tabellen.
Nu får vi ladda om för nya tuffa matcher där vi först möter serieledande Husqvarna borta nästa lördag, följt av 3:e placerade Älmhult hemma söndag den 17 juni.