Knapp seger mot Konga !

av | maj 20, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Konga SK 2-1 (2-1)

Det blev som förväntat en tuff match i fredagskvällens match mot Konga. Dom har förlorat flera täta matcher med uddamålet, och så blev det även i kvällens match.

Vi får en olycklig start med mål i baken redan i 7:e minuten då vi strular till det ordentligt och bjuder på ledningsmålet. Vi repar oss dock snabbt och replikerar sju minuter senare då Jacob H stormar fram på högerkanten och slår in ett perfekt inlägg till Macke D som stöter in bollen och 1-1 är ett faktum, kändes viktigt att få till en snabb kvittering. Vi får inte igång vårt eget spel som vi önskar, slår bort en hel del till synes enkla pass vilket försvårar vårt anfallsupplägg. Vi har ett par riktigt bra lägen efter hörna, men får inte till det i avsluten. Vi har mest boll men Konga är inte ofarliga i sina omställningar. Med minuten kvar på halvleken får vi till ett psykologiskt viktigt ledningsmål. Det är återigen Jacob H som spelar fram målskytten som denna gång är Martin Å som inte gör något misstag.

I andra halvlek äger vi mycket boll men har svårt att komma till dom där riktigt heta lägena. Det blir mycket kamp och kämpa. Tiden går och dom riktigt heta chanserna lyser med sin frånvaro. Mot slutet blir det lite grinigt och småirriterat. Sista minuterna får Jacob H två snabba gula kort och blir utvisad med fyra minuter kvar. Vi lyckas dock hålla undan och tar därmed en viktig trepoängare. Sett till spelövertaget tycker jag att vi tar en rättvis seger mot ett starkt kämpande Konga. Vi är fortfarande obesegrade efter sex spelade matcher vilket självklart är ok. Tycker dock att vi fortfarande inte har visat riktigt vad vi kan, vi har en bit kvar i spelet innan vi kan vara riktigt nöjda. På fredag väntar nu en svår bortamatch mot hittills enda fullpoängaren Tingsryd United FC. Här har vi möjligheten att visa vad vi går för.