Klar seger för damerna!

av | maj 25, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Nättraby 7-4 (3-3)
Efter 2 bortamatcher i följd var det i eftermiddag återigen hemmamatch för damlaget, denna gång mot Nättraby.
Vi börjar matchen bra och redan i tredje minuten tar vi ledning efter ett skott från Annie H utifrån straffområdeslinjen, och 5 minuter senare sätter Hilda även tvåan efter ett fint anfall där Elin J frispelar en djupledslöpande Lovisa och hon spelar in i mitten där Hilda avslutar fint. Men redan minuten senare släpper vi in ett reduceringsmål och efter det så jämnar spelet ut sig en aning. Nättraby är nu lite hetare än oss och är farliga i sina omställningar där vi inte riktigt hänger med utan det blir lite för långt mellan lagdelarna. Efter en halvtimmes spel så kvitterar även Nättraby på en av sina omställningar, och nu står matchen och väger. Med drygt 5 minuter kvar av halvleken jobbar vi till oss en högerhörna som Annie H slår och vid första stolpen når Lovisa högst och nickar in 3-2. Men ytterligare en gång innan halvtid så kvitterar Nättraby fram till halvtidsresultatet 3-3.

Inför andra halvlek gör vi lite justeringar i vår uppställningen för att få bättre koll på deras omställningar.
Vi börjar andra halvlek bättre och ligger närmare i defensiven samtidigt som vi får igång ett bättre eget passningsspel, och efter dryga 15 minuters spel tar vi återigen ledning med 4-3 efter mål från Ellen. Efter detta tar vi över spelat mer och genom fint samarbete mellan Lovisa och Frida på mitten så sätter tillslut Lovisa även 5-3 efter ett välplacerat skott utanför straffområdet. När vi spelat halvtimmen så får vi en frispark till vänster utanför straffområdet ner mot kortlinjen, och alla förväntar sig nog ett inspel, men medan deras målvakt ska ställa upp mur så lägger Frida snabbt upp bollen och innan de hinner agera så slår hon snyggt in den högt i bortre burgaveln fram till 6-3. Bara några minuter senare punkterar vi matchen helt när Ellen tar emot en långboll och vänder bort sina bevakare och lägger lugnt bollen i mål fram till 7-3. Några minuter senare får Nättraby till en reducering fram till slutresultatet 7-4.

Även om vi under första halvlek har lite svårt att få grepp om motståndarna gör vi som helhet en riktigt bra match. Det som är extra roligt är att tjejerna match efter match behåller lugnet i spelet och jobbar på med det även om det inte sitter där hela tiden.
På de 6 seriematcherna vi spelat hittills har vi vunnit andra halvlekarna med den totala målskillnaden 19-2!

Nu har vi 10 dagars speluppehåll innan vi nästa lördag spelar borta mot Team Södermöre.