Kämpainsats mot seriesegrarna gav tre nya poäng !

av | sep 29, 2019 | HERRLAGET

Åryds IK-Ingelstad IK 1-3 (0-2)

Förutsättningarna inför matchen var solklara, vid seger var kontraktet klart, vid förlust var risken stor att det skulle bli kvalspel. Går inte in närmare på alla varianter, men självklar en otroligt härlig känsla att kunna avgöra på egen hand, Vi visste att vi stod inför en tuff utmaning eftersom Åryd visat hög klass hela säsongen.

Vi får en drömstart i matchen då Alexander K gör 0-1 redan i minut tre. Gissa om det kändes härligt. Självklart får vi en kick av detta och står upp bra och hemmalaget har svårt att skapa några större farligheter framåt. Heta känslor emellanåt och i 28:e minten får en hemmaspelare sin andra varning med rött kort som följd. På den efterföljande frisparken från Mattias E nickar Anel G snyggt in 0-2, snacka om att få det i ett viktigt läge. Killarna är i dag riktigt disciplinerade och kämpar stenhårt för laget.

Vi går till paus med en 2-0 ledning vilket vi självklart är riktigt nöjda med. Påtalar vikten av att fortsätta vara noggranna i det vi gör  och inte lämna något åt slumpen. Nu är det 45 minuters hårt arbete som gäller.

Hemmalaget startar bäst i andra och går för en reducering. Tyvärr kommer den alldeles för tidigt för att det skulle kännas bra. Redan efter 4 minuter kommer man fram på vänsterkanten och ett distinkt avslut ser till att det står 1-2. Nu gällde det att behålla lugnet. I matchminut 52 avancerar Adam H in i straffområdet, blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Anel G är hur kylig som helst och sätter 1-3. Detta kom minst sagt i ett psykologiskt viktigt läge. Åryd har mycket boll och skapar en del lägen som dock Lucas i målet avvärjer förtjänstfullt. Vi får en riktigt bra chans att göra 4-1 men Macke D skott smiter precis utanför stolpen. Men vad gör väl detta, vi håller ställningarna och tar tre blytunga poäng och säkrar därmed spel i fyran aven nästa säsong. En stor eloge till killarna i dag, en riktigt härlig laginsats i ett pressat läge. Nu blir det lite välbehövlig vila innan vi träffas igen till ett upptaktsmöte för avstämning av läget inför nästa säsong.