Ingelstad IK Herr 2022 – En sen genomgång av Silly season

av | apr 16, 2022 | HERRLAGET

Efter nedflyttningen från division 4 inleddes ett hårt jobb under hösten och vintern för att sätta truppen inför 2022. Ambitionen var att kunna jobba vidare med stora delar av det material vi hade under avslutningen av 2021. Några spelare flaggade tidigt för att de skulle lämna, många aviserade samtidigt att de ämnade fortsätta ett år till. Något som gav oss en fin bas att jobba ifrån.

Till slut stod det klart att 11 spelare valt att lämna IIK för denna gången. Vi tackar samtliga de spelarna för deras insatser och önskar dem lycka till i sina nya klubbar. Två trevliga positiva besked är att vi lyckats locka tillbaka Viktor Karlsson och Noah Ekblad Parsland till IIK efter ett år i Växjö Norra. Utöver detta har vi under försäsongen gjort klart med ytterligare 7 nyförvärv och vi är oerhört glada att kunna välkomna alla nya spelare till byn.

Utöver nyförvärven har vi lyft upp hela 10 spelare från ungdomssektionen, något som är väldigt positivt inför framtiden. Det är också kul att se det goda arbetet som görs i ungdomslagen då spelarna som lyfts upp direkt visat framfötterna och är väl förberedda för uppflyttningen till seniorsammanhang.

När vi summerar ”Silly season” 2022 och ser på truppen kan vi konstatera att vi har en väldigt spännande trupp till förfogande inför den kommande säsongen. Det är en låg medelålder på truppen i sin helhet, men den består även av ett par rutinerade spelare och ett gäng av de unga killarna har de senaste säsongerna fått känna på spel i division 4. En bra mix med yngre och äldre och många spelare med stark anknytning till byn. Något som vi hoppas gör att vi får ett starkt hemmastöd under seriespelet 2022.

Även på ledarfronten har det hänt en del. Niclas Magnusson fortsätter som huvudtränare. Fortsätter i ledarstaben gör även Fredrik Johansson, Peter Burman och Magnus Bolmgren. Två tapp finns att redovisa i ledarstaben. Andreas Stensson tar steget över till damlaget för att förstärka ledarstaben där. Joachim Färdig har valt att tacka för sig som målvaktstränare. Vi tackar Andreas och Jocke för sina insatser för denna gången, ni har varit ovärderliga! Vi välkomnar samtidigt Tommy Johansson och Niklas Karlsson in i ledarstaben som två fina nytillskott. Det är roligt att se intresset att vara en del av ledarstaben i herrlaget, vilket ger bra förutsättningar för våra spelare.

Nyförvärv:

Viktor Karlsson – Innermittfältare – Växjö Norra IF

Noah Ekblad Parsland – Anfallare – Växjö Norra IF

Faisal Nadir – Ytter – Hovshaga AIF

Youssef Al Darwish – Ytter/Anfallare – Hovshaga AIF

Samti Blessyn – Mittback – Räppe GoIF

Altin Gashi – Ytter – Räppe GoIF

Max Hagberg – Ytter/Anfallare – IF Linné

André Chamoun – Mittfältare – Sandsbro AIK

Morgan Lindh – Back/mittfältare – Sandsbro AIK

Uppflyttade ungdomsspelare:

Ludvig Karlsson – P06

Melvin Danielsson – P06

Arvid Danielsson – P06

Alex Tennivaara Johansson – P06

Max-Lukas Forssén Johansson – P06

Filip Lundqvist – P06

Lukas Lilja – P06

Kalle Karlman – P06

Linus Johansson – P07

Elliot Nilsson – P07

Spelarförluster:

Petter Karlsson – Avslutat studier

Linus Södergren – Hovmantorp GoIF

Muhamed Asllani – Furuby IF

Samuel Gunnarsson – IF rejban

Alfred Ingemarsson – IF rejban

Jake Sarvit – Moheda IF

Omar Abdul Wahid – Vederslöv/Dänningelanda IF

Henning Rosenqvist – Tingsryd United

Khalil Jamshidi – Rottne IF

Salah Al Jaafar – Klubb ej klar

Johan Karlsson – Klubb ej klar