Inför seriefinalen mot Nöbbele BK !

av | sep 30, 2016 | FÖRENING

Nu är det äntligen dags för ett avgörande om vilka som blir seriesegrare i Div 5 Södra. Och på vilket sätt det kommer att avgöras, Lördag 15.00 kommer en direkt avgörande match att spelas på Värnövallen i Nöbbele. Förutsättningarna är glasklara, segrande lag är seriesegrare, vid oavgjort står kampen mellan Ingelstad och Alstermo, Alstermo måste dock besegra Flerohopp med 11 bollar för att dom ska stå som segrare.

Enligt uppgift var senast Ingelstad och Nöbbele spelade en ren seriefinal 1972, då gick Nöbbele segrande ur striden och tog steget upp i 5:an. Som ni förstår är ju detta en speciell händelse för alla inblandade, och visst känns det som om det vore på sin plats att vi äntligen skulle få vår revansch. Jag vet att denna match kommer att präglas av mycket hjärta, dom som vill mest och är beredda att ge allt under nittio minuter kommer att gå segrande ur striden.

Jag vet även att detta är egentligen en helt vanlig match där det är tre poäng man spelar om, vad jag vill komma fram till med detta är att det gäller att hålla huvudet kallt och inte låta nerverna ta överhand utan spela det spel man brukar och har tränat på hela året.

Nu utgår jag ifrån att dom bägge lagens supportrar ställer upp med sin närvaro så att detta blir en minnesvärd dag för samtliga inblandade, som sagt det var 44 år sen senast så det är ju inget som händer speciellt ofta. Nu kan vi bara önska alla inblandade lycka till och att vi ses på Värnövallen på Lördag 15.00

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588