IIK/NBK Team P05 på Eskilscupen

av | aug 7, 2018 | NYHETER

Vi har deltagit på Eskilscupen 2-5 augusti i Helsingborg. Det var sammanlagt 700 lag, och i vår åldersklass deltog 84 lag med 4 lag i varje grupp, P13 utgjorde den största åldersklassen. Vår grupp bestod av Höganäs BK, Sävedalens IF och Värmdö IF. Pga. av en skada i laget samma vecka så bestämde vi att ta med en från P06, som gjorde en jättebra insats.

Vi gjorde ett starkt gruppspel med två vinster och en förlust. I förlustmatchen kom vi aldrig igång med vårt spel, vi var kanske nöjda med att vi hade vunnit matchen innan? Detta resultat gjorde att vi vann gruppen och fick spela en kvalmatch om vi skulle gå till A eller B slutspel. I denna match fick vi möta Eskilsminne IF. Matchen slutade 3-3, och den avgjordes på straffar. Det var otroligt spännande, 5 straffskyttar togs ut. Vi sätter 4 straffar som var väldigt bra slagna, vi räddar en och de missar en så vi hinner aldrig lägga den femte. IIK/NBKs P05 är klara för A-slutspel!!

I åttondelsfinalen möter vi Alingsås IF som vi har mött innan. Ett väldigt bollskickligt lag där vi får en dålig start och kommer inte in matchen som vi förlorar. Flera av oss var också ganska slitna och trötta. Men hur som helst så slutar vi bland de 16 främsta i cupen, och det är vi väldigt nöjda med. Grabbarna visar återigen en härlig gemenskap på planen och utanför. Det är härligt att vi kan prestera så bra med denna lilla grupp av fotbollsspelare.

Återigen får vi inte glömma alla våra supporters som har varit med oss på cupen. De tog även hand om oss under fredagseftermiddagen på Råå camping. Lördagsmatcherna kommer vi nog ihåg längst, när vi slår Värmdö med 3-0 och vinner straffarna mot Eskilsminne. Det var ingen dålig underhållning som vi bjöd på.

Stolta ledare i P05.

”De glada vännernas lag”

Magnus Lundqvist