IIK Herr | Div 5 Södra – Inledningen av säsongen

av | maj 24, 2022 | HERRLAGET, Match_herr

Tidsbrist har tyvärr gjort att referat från de senaste matcherna uteblivit, men då det börjar vankas derby vill vi se till att uppdatera er lite. Här kommer därför en snabb summering av de 5 senaste matcherna vi spelat. På torsdag 26/5 kl. 13.00 möter vi Nöbbele BK på Värnövallen i ett stekhett derby med båda lagen i toppen av serien. Se till att komma och stötta oss då!

IIK – Furuby IF 2-4 (1-1)

Säsongens andra match innebar dessvärre säsongens första förlust. Efter en fin inledning av oss där vi tyvärr inte utnyttjade våra chanser tog Furuby ledningen snöpligt. Ett mål som vi får lägga i kategorin bjudningar. Said kvitterade på en lång utspark av Lucas och halvtidsställningen var lika. Redan efter en minut gjorde gästerna mål i andra halvlek och därifrån var det uppförsbacke. Ytterligare ett mål i kategorin bjudningar gav även 1-3 och då kändes matchen avgjord. Markus reducerade till 2-4, men närmre kom vi aldrig. Över 90 minuter var resultatet helt klart rättvist, men hade vi varit effektivare på våra chanser första 20 minuterna eller inte bjudit på mål hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Målskyttar: Said, Markus

Lesebo GoIF – IIK 1-2 (0-2)

Efter en tung förlust mot Furuby hämtade vi oss genast i matchen mot Lessebo. Daniel Carlsson knoppade in en hörna slagen av Mattias redan efter 2 minuter och gav en smakstart. I sista minuten av första halvlek slog Viktor Karlsson till med sitt första A-lagsmål assisterad av Said, vilket gav ett bra utgångsläge till andra halvlek. Lessebo reducerade på frispark i den 50e minuten, men vi lyckades hålla ut hela vägen till slutsignal och släppte inte till några farliga kvitteringschanser. Det var en stundtals tuff match där domaren tillät mycket, stundtals kanske för mycket enligt sig själv efter matchen. Vi gör ingen perfekt insats, men för att vara första tillfället på naturgräs efter träningslägret är vi klart nöjda med matchen.

Målskyttar: Daniel C, Viktor

IIK – Wexiö FK 2-1 (1-0)

Första hemmamatchen på naturgräs på Ingelvi slutade med seger, detta efter att ha besegrat ett kompakt Wexiö FK. En match som blev mer spännande än den borde ha blivit med lite skärpa från vår sida. Markus gav oss ledningen i den första halvleken assisterad av Said. 10 minuter in i andra halvleken utökade Said ledningen framspelad av André. Vi hade sedan mängder av chanser och kontringslägen att punktera matchen helt, men det sista lilla saknades. Istället fick gästerna en biljett in i matchen genom en straff i den 80e minuten som de förvaltade. I slutminuterna hade de sedan en frispark som var nära att leta sig in, men smet utanför stolpen. En i många stycken bra insats, men ändå med förbättringspotential.’

Målskyttar: Markus, Said

Emmaboda IS – IIK 0-4 (0-2)

Bortamatchen mot jumbon Emmaboda blev fjärde tredje raka segern efter en insats där vi gjorde vad vi behövde för att vinna komfortabelt, men inte mer än så. Stundtals gav vår inställning hemmalaget möjligheter till omställningar och chanser till att skapa farligheter, men de var för dagen inte benägna att göra något av sina möjligheter. Said gjorde mycket bra i första halvlek och till slut fick han inleda målskyttet i den 23e minuten. Viktor flyttade upp som forward i en minut för att vila, under den tiden utökade han till 2-0 i 29e minuten på ett friläge assisterat av Edo. I andra halvlek gjorde sedan Said sitt andra mål, framspelad av André, innan Youssef fick fastställa slutresultatet 4-0 i matchens sista minuter.

Målskyttar: Said x 2, Viktor, Youssef

IIK – Västra Torsås IF/IFK Grimslöv 2-0 (0-0)

Västra Torsås skulle visa sig en svår nöt att knäcka. De inledde matchen resolut och fick den dit de ville. Det tog ca 30 minuter innan vi började komma igång på allvar och då började vi ta över tillställningen. Gästerna hade bästa målchansen med en ribbträff (som sedan gick i stolpen), men vi skapade också möjligheter vi kunde nyttjat på ett bättre sätt. I den andra halvleken fortsatte vi hålla taktpinnen, men vår oförmåga att göra mål ihop med en bra målvakt höll länge ställningen mållös. Till slut höll sig Max framme på ett hårt inlägg av Martin och styrde elegant in bollen i bortre gaveln av målet med huvudet. Ett fantastiskt fotbollsmål i den 77e minuten gav oss ledningen och den tänkte vi inte tappa. När motståndarna tryckte på för kvittering passade vi i sista minuten på att kontra in 2-0 genom Said som drev bollen från egen planhalva efter pass av Linus N och avslutade anfallet på egen hand.

Målskyttar: Max, Said