Hattrick bäddade för tre viktiga poäng mot Torsås !

av | aug 11, 2017 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Torsås GoIF 4-1 (1-1 )

Torsdagskvällens match på Ingelvi mot Torsås kändes väldigt viktig ur två perspektiv. Krävdes tre poäng för att vi på riktigt skulle känna att vi är med i jakten på en kvalplats. Även viktigt för killarna att visa, inte minst för sig själva, att den skrala insatsen senast borta mot Norra Tång var en engångsföreteelse.

Tycker vi startar matchen helt okey, lugnt och metodiskt. I 9:e minuten får bortalaget frispark som i ärlighetens namn luktade straff. På frisparken tvingas David lämna retur som en Torsåsspelare håller sig framme på och petar in 0-1. En fin enskild prestation av Adam H bäddar för den ack så viktiga kvitteringen. Han får bollen en bit in på Torsås planhalva, tar med en i steget och sprintar ifrån försvararna och rullar behärskat in 1-1, härlig prestation. Efter detta tycker jag att vi tappar fart och verkar lite ängsliga i vårt spel. Bortalaget har här en bra period, ligger med hög press och stressar oss till misstag. Här osar det hett gånger flera, bla. ett kanonskott i stolpen. Vi klarar oss undan ytterligare mål i baken innan halvtidsvilan, 1-1 ska vi resultatmässigt vara nöjda med, men inte vår prestation. Till andra halvlek krävdes det en ordentlig kvalitetshöjning om vi skulle få dom tre poängen att stanna i Ingelstad.

Vi rivstartar i andra halvlek och det märks från start att killarna vill visa sig från en bättre sida. Tycker vi tar över helt och håller och har nu betydligt mer spring i benen. Adam H gör sitt andra mål för dagen i minut 57: framspelad av nyss inbytte  Sebbe M. Nu ser det bra ut och vi trummar på för ytterligare mål. Det kommer i 69:e minuten då Ahmed H snyggt spelar fram Adam H som gör sitt tredje mål för dagen. Några minuter senare håller vi på att bjuda in Torsås i matchen då dom plötsligt får ett friläge som dock David i målet snyggt avvärjer. Kändes jäkligt skönt faktiskt, 3-2 där och det hade plötsligt blivit nerv i matchen. Spiken i kistan i form av 4-1 kommer i den 80:e minuten då Martin Å slår ett härligt inlägg som inbytte Tim A snyggt knoppar in. Saken är klar, segern är bärgad.

Skönt med en trepoängare och vi ska ta med oss en mycket väl genomförd andra halvlek. Nu är vi förhoppningsvis på rätt väg. Ett svar på detta får vi redan på Tisdag 18.45 då det väntar bortamatch mot Söderåkra.