Första vinsten för herrlaget

av | aug 19, 2023 | NYHETER

I gårdagens bortamatch mot Lagan bärgades säsongens första seger. Detta innebär att hoppet fortfarande lever för att ta en kvalplats och kunna spela för möjligheten att även nästa år spela i division 4. Det som krävs under sluttampen av säsongen är att ta 3 poäng mer än Lagan på de kvarvarande matcherna.

Det var IIK som började matchen bäst och kom tidigt till ett bra läge. Efter ett tag tog dock Lagan sig framåt i planen och tog sig till ett läge där de avslutade i stolpen och ut. När Markus Danielsson i den 20 minuten spelades fram av Mattias Ekedahl och kunde ge IIK ledningen fick det ändå anses klart rättvisande för hur matchen varit. Kort därefter kom ännu ett läge där Mattias kom runt på vänsterkanten och hittade in till Markus i mitten som rullade in bollen. Ett mål som tyvärr blåstes av för offside.

Istället kunde Lagan kvittera efter att ha tilldömts en straff i den 31 minuten. Lucas var på bollen men kunde inte hålla den ur mål. 1-1 in i paus, men en klar känsla hos bortalaget att det var en match som gick att vinna. Detta efter att överlag varit det bättre laget under första halvlek.

Andra halvlek bjöd dock på ett annat utseende. Lagan kom ut piggast och började skapa chanser. På en av dem höll sig skyttekungen William Svensson framme och satte dit ledningsmålet till 2-1 för hemmalaget. Ett tufft läge för IIK som var i behov av 3 poäng. Matchen skulle dock komma att förändras igen. Byten i bortalagen gav ny energi och i den 74e minuten fixade Lukas Lilja en straff.

Straffen tog Mahad Ibrahim hand om och han satte den kontrollerat med kraft vid stolproten otagbart för målvakten. Blott 5 minuter senare var det dags för domaren att peka på straffpunkten igen. Mahad fick ny möjlighet och satte även den andra straffen. Ledning med 10 minuter kvar och ett bortalag som försvarade med energi och frenesi. Att hemmalaget gick framåt skapade även kontringslägen. Bland annat hade Mahad en chans att göra hattrick, men snubblade på bollen efter att ha lyckats med sin skottfint. IIK lyckades hålla ut och säsongens första vinst var ett faktum.

Vi kommer behöva ert stöd framöver och vi hoppas att ni sluter upp på de olika arenorna och visar ett stöd i Min Fotboll-appen. Ni är ovärderliga!