Första förlusten för damlaget

av | jun 11, 2016 | FÖRENING

Idag har damlaget varit i Blekinge för match mot Nättraby. Där fick vi inkassera årets första förlust i seriespelet med resultatet 2-1. Det var det klart bästa motstånd vi stött på i årets seriespel. Nättraby hade flera spelare med erfarenhet från både div1 och 2 spel. Ett rörligt och snabbt passningsspel under första halvlek gjorde att vi hamnade lite långt ifrån motståndarna och hade svårt att få till vårt eget spel. Det var ett lätt frustrerat gäng IIK-damer som gick till halvtidsvila i 2-målsunderläge men fast beslutna att försöka få till en vändning.

Vi lyfter upp spelet under andra halvlek men har svårt att spela oss förbi Nättrabys stabila försvar för att skapa klara målchanser. I vissa läge letar vi efter det klara läget lite för mycket istället för att våga gå på avslut. Vi gör en bra halvlek och för spelet under stora delar av halvleken. När det är 20min kvar får vi en straff som Lovisa säkert sätter i hörnet. Tjejerna visar en härlig inställning och jobbar på för en kvittering, men det vill sig inte riktigt i de avgörande lägena. Slutresultatet blir förlust med 2-1.

Vi får nu ladda om för ny match redan på onsdag: då är det Växjö DFF’s B-lag som gästar Ingelvi kl.19.00. Välkomna